Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (13)

Archive for the ‘Penjagaan Mata’ Category

Posted by ckyndyg On July - 16 - 2015 Comments Off on Jaga Kesihatan Mata Anda

Hola! Teringat saya dengan satu doa yang berkaitan dengan kesihatan badan kita. Terjemahan doa tersebut ialah ” Ya ALLAH, sihatkan badanku, sihatkan pendengaranku dan sihatkan penglihatanku”. Setiap hari kita akan membaca doa tersebut dengan harapan tubuh badan kita sentiasa sihat walafiat. Mata. Mata adalah deria penglihatan yang amat besar nikmatnya dan perlu dijaga sebaik mungkin kerana jika seseorang itu hilang penglihatan, ia akan mengubah keseluruhan hidup manusia. Apatah lagi sebelum itu seseorang itu dapat melihat  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 11 - 2015 0 Comment

Ahha! Memiliki sepasang mata yang menawan adalah antara aset yang berperanan penting untuk menjadikan seseorang tampak cantik. Sehinggakan ada wanita yang sanggup mencuba pelbagai kaedah untuk mendapatkan mata yang menawan seperti menyapu vitamin mata yang banyak dipasaran. Ini kerana vitamin dipercayai dapat membentuk sel mata yang lebih baik dan kuat. Selalunya mereka yang berusia 35 tahun ke atas (termasuklah saya sendiri) akan mengalami crow feet, iaitu garis halus atau kedutan pada bahagian bawah mata. Selain  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 30 - 2014 0 Comment

Ahha! Dari kecil dah menggunakan cermin mata. Macam mana tu? Sakit mata sekarang ni dah tak mengira usia. Dari kecil pun dah rabun atau sakit mata. Tak semua orang bertuah memiliki penglihatan yang sempurna- Ada yang buta. Agak sukar bagi kita mengekalkan penglihatan yang sempurna tanpa usaha iaitu melalui pengambilan pemakanan yang menyihatkan mata kita. Jadi, ambil berat pada cara pemakanan anda. Sememangnya mengelak lebih baik daripada mengubati. Terdapat beberapa jenis makanan yang dipercayai dapat  [ Read More ]