Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (26)

Archive for the ‘produk kurus@slim’ Category

Posted by ckyndyg On December - 9 - 2016 0 Comment

Hola! Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya. Ianya bukan daripada haiwan. Tahukah anda? Cheiwaahh… sebiji kapsul Lecithin Shaklee adalah seberat 530mg dan bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan, kita memerlukan 4000mg sehari untuk ia berfungsi membakar atau mengemulsikan lemak-lemak di dalam badan kita. Lecithin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’ atau dalam kata ringkasnya, ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran. Kenapa  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 6 - 2016 0 Comment

Ahhaa! Bulan ni agak busy sebab nak siapkan kerja sebelum bercuti bersama anak-anak. Nak buat stok susu EBM Nu’man Haaridh yang semakin berisi dah sekarang. Alhamdulillah sangat Ya Allah. Alhamdulillah. Badan baby semakin kus semangat. Apa-apa pun rasa rindu nak update kedai tersayang ni sentiasa di hati ini. Amboi. Hehehehe… Nak share juga hari ini tentang Lecithin. Semalam kawan rapat saya baru try sebotol sebab nak dapatkan khasiat seperti kuatkan memori. Bukan pecahkan lemak sahaja  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 13 - 2015 0 Comment

Hola! Hampir setiap orang mahu memiliki tubuh yang sihat dan bertenaga. Apatah lagi sekiranya badan slim langsing macam biola. Ingat tak… orang lama dalam cerita P Ramlee… kesemua badan pelakon perempuannya langsing dan slim. Bentuk badan macam biola kerana mereka rajin guna korset. Bila badan dah lama guna korset, badan akan mengikut dan nampaklah bentuk badan yang ideal dan idaman hati. Yeehaaa! Hehehehhe….Nak dapat tubuh menawan dengan berat badan ideal bagi memastikan penampilan tampal lebih  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 9 - 2015 0 Comment

Ahha! Bulan ini memang entri tentang nak diet cara semulajadi dan berkesan sekiranya mengambil set diet secara konsisten selama 6 bulan. Saya percaya lepas 3 bulan pun sesiapa yang diet akan nampak perubahan berat badan. Ada juga berat badan tak turun tapi lemak pula menjadi otot dan tiada isi lebihan yang menggeleber. Berita baik bagi mereka yang nak membina otot ni. Semalam, saya kongsi tentang peranan Lecithin yang membakar dan mencairkan lemak dengan mudah. Lepas  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 7 - 2015 0 Comment

Hola! Lama tak bersua lepas 2 minggu bersalin. Alhamdulillah saya selamat melahirkan baby boy Nu’man Haaridh pada 21 Mac 2015 yang lepas. Nanti saya akan kongsi entri tentang kelahiran yang istimewa dan dilapangkan Allah saya bersalin anak ke empat saya. Dalam entri ni saya nak share tentang khasiat Lecithin yang pada masa yang sama ianya tengah promosi bulan ini. Badan kita tak boleh hasilkan Lecithin tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan. Lecithin boleh diperolehi melalui  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 30 - 2015 0 Comment

Hola! Kebanyakannya kita atau sesiapa yang berasa badannya berisi ingin menghilangkan lemak pada bahagian perut, kaki, paha atau lengan sahaja. Ini disebabkan bahagian-bahagian tersebut sahaja yang menimbulkan kebimbangan kepada individu yang berisi. Tapi kini kita yang nak kurus bukan saja nak nampak cantik atau tambah keyakinan diri tetapi lebih kepada kerana kita nak sentiasa sihat dan bertenaga. Bila berat badan berlebihan, ia bukan saja membimbangkan kita tapi kesihatan pun terkena juga tempiasnya – boleh akibatkan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 7 - 2015 0 Comment

Ahha! Seronok pula dengar bila kawan saya memberitahu bahawa berat badan dia turun 10kg lepas bersalin dalam 2 minggu dan kini berazam nak turun sehingga 47kg (berat sebelum mengandung). Semasa mengandung, berat dia 65kg jer. Sekarang dia menyusukan anak sepenuh masa. Bestkan. Tapi masalahnya sekarang atau kebanyakan ibu lepas bersalin ialah berat badan bertambah selepas melahirkan anak..Peningkatan berat badan selepas bersalin bukan sesuatu yang luar biasa dialami oleh ibu-ibu yang mengalami masalah berat badan yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 18 - 2014 Comments Off on Kawal Berat Badan Untuk Capai Tubuh Idaman

Ahha! Isu ni sampai bila-bila tak habis-habis. Selagi individu sukar nak menyekat selera makan yang bertambah-tambah. Ngeee… peringatan untuk diri sendiri juga ni. Hehehehee… Tapi yang utama…., sekiranya dah berjaya mencapai BMI yang tepat lagi jitu, cuba kekalkan. Maintain kata orang. Hehehehe… kalau boleh tak naklah terlalu banyak ‘perubahan’ pada saiz badan. Sehinggakan bila berjumpa dengan kawan-kawan lama was-was pula kawan tu nak tegur kita. huuhuhuhuuu… Jadi hari ini nak share sikit tentang nak dapatkan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 10 - 2014 0 Comment

Hola! Bila seseorang itu ingin diet dan slim, dia perlu mengetahui berapa kalori yang diambilnya setiap hari. Ini disebabkan beliau perlu tahu berapa jumlah kalori diambil setiap hari bagi mengelakkan berat badan berlebihan. Tapi tahukah anda apa itu KALORI?   ketahui kalori makanan yang anda ambil Kalori ini merupakan penyumbang tenaga pada semua anggota badan setiap jam dan hari. Jika kita mengambil lebih makanan ringan terutama yang berkalori tinggi, tentu saja lemak mudah berkumpul. Apa  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 27 - 2014 0 Comment

Ahha! Baru-baru ni saya berjumpa dengan salah seorang pengguna Shaklee yang mengambil set kurus. Puan Ct namanya. Dia memberitahu saya bahawa dia dah turun berat badan selepas mengambil ESP, Alfalfa dan Lecithin. Lebih kurang 6 bulan hasil makin jelas. Dia siap tunjuk lagi kat saya gambar dia sebelum dan selepas. Memang nampak perubahan yang jelas. Teruja? Di bawah ni bukan gambar Puan Ct yer. Beliau merupakan pengguna Shaklee juga. Memiliki tubuh yang langsing memang menjadi  [ Read More ]