Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (19)

Archive for the ‘Mighty 3 gems’ Category

Posted by ckyndyg On June - 28 - 2014 0 Comment

Ahha! Ibu yang mahu meneruskan penyusuan eksklusif masih mampu berbuat demikian semasa berpuasa. Ibu menyusu masih dapat menyusukan anak dengan sihat dan mengamalkan pemakanan yang seimbang serta minum air yang mencukupi, InsyaAllah bayi akan tetap dalam keadaan sihat dan comel. Seseorang ibu yang menyusukan anak masih tetap boleh menyusu seperti biasa dengan tidak mengalami kekeringan bekalan selagi ibu tidak mengalami dehidrasi. Begitu juga sebaliknya, sekiranya ibu menyusu mengalami dehidrasi, sudah pasti kandungan susunya turut menyusut.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 26 - 2014 0 Comment

As Salam, Bulan Ramadhan merupakan bulan yang ditunggu-tunggu kehadirannya di dalam bulan Islam. Ramadhan ialah bulan terbaik dan penuh keberkatan bagi umat yang beragama Islam. Semasa Ramadhan, kita hanya makan 2 kali sehari dan kita tidak makan di antara 2 masa makan iaitu sebelum berbuka dan selepas sahur. Bagaimanapun sahur amat penting untuk badan kerana ia seperti mengambil sarapan pagi. Jadi, untuk pesakit gastrik terutamanya anda tidak digalakkan tidak bersahur setiap pagi. Justeru, saya ingin  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 22 - 2014 0 Comment

Ahha! Pada bulan hadapan 6/14, umat Islam akan menjalani ibadah puasa. Agak-agaknya awal bulan Jun nanti ramai yang dah nak buat ‘bekalan’ makanan rasmi semasa berbuka seperti buah kurma. Buah kurma merupakan makanan wajib di dalam rumah Muslim yang berpuasa kerana ia dapat memberikan tenaga kepada kita sepanjang hari kita berpuasa. Demikian juga dengan beberapa jenis minuman rasmi sepanjang Ramadhan. Bukan hanya buah kurma, minuman 3 Gems juga antara menu wajib yang mesti ada di  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 4 - 2014 0 Comment

Hola! Bulan ini promosi Meal Shakes. Meal Shakes ni elok untuk mereka yang sukar nak telan pil multivitamin seperti saya. Tapi saya ambil mudah jer, semua pil digigit jer. hehehhhe… Namun nasib baik ada Meal Shakes, Energizing Soy Protein dan Performance Drink – minuman berperisa vanila, soya dan oren yang menyegarkan sesiapa sahaja yang mengambil set Mighty 3 Gems yang dapat menggantikan pil-pil berbentuk tablet. Alhamdulillah. Esok hari dan hari-hari seterusnya terutamanya menjelang Ramadhan, mulakan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 16 - 2013 0 Comment

Hola! Alhamdulillah hari ini kita dah berpuasa hari yang ke-7 dan syukur kita masih lagi berpeluang untuk berpuasa dan menikmati kemanisan amalan pada bulan Ramadhan. Setiap kali bulan Ramadhan kita mendengar ada orang yang mengalami pelbagai masalah kesihatan ataupun nampak lesu, letih, pening kepala dan nak tidur saja. Kadang-kadang saya sendiri pun rasa culas terutamanya apabila tak minum minuman kegemaran saya. “Hari ini saya tak pening kepala lagi dan badan tak lemah longlai dah kak”-  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 8 - 2013 0 Comment

Salam, Tak lama lagi orang muslim nak berpuasa pada bulan Ramadhan. Jadi, badan kita memerlukan makanan ataupun minuman yang bernutrisi bagi mengekalkan tenaga kita sepanjang berpuasa. Kandungan nutrisi dapat mempertingkatkan kadar metabolisme dalam badan dan apabila kita tidak makan, ia boleh menyebabkan kita cepat letih dan tidak bermaya. Karbohidrat amat penting untuk rutin harian terutamanya semasa berpuasa. Kelebihannya ialah serat yang hadam lebih lama dalam perut dan membuatkan kita rasa kenyang lebih lama. Sahur umpama  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 28 - 2013 0 Comment

Ahha!  Alhamdulillah kita bersua lagi sebelum berpuasa dan sebelum tawaran Meal Shakes tamat. Amat rugi sekiranya tidak merebut peluang  sementara dapat jimat wang anda.  Pada bulan puasa, kita biasanya tidak ketinggalan makan kurma, kismis, bijian hitam, air zam-zam dan sebagainya. Tetapi saya nak share dengan anda semua apa yang saya amalkan semasa bulan puasa. Saya mengamalkan ESP dan Performance Drink di sepanjang bulan puasa walaupun saya masih mengepam dan menyusukan anak. ESP amat membantu mereka  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 5 - 2012 0 Comment

Hola! Salam Ramadhan… Semasa berpuasa aku masih menyusu anak aku. Syukorlah aku setakat tok berjaya berpuasa sehingga petang tanpa rasa memudaratkan aku & anak aku. Masa berpuasa tok, aku minum 3 jenis minuman Shaklee yang nyaman oi!… ESP ya air soya ..mengenyangkan kita mun campur dengan buah kurma. blendkan..Protein tok lengkap dengan 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel badan kita. ESP tok memberi tenaga, membina tubuh badan kita terutama kepada bayi  [ Read More ]