Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (31)

Archive for the ‘Promosi’ Category

Posted by ckyndyg On April - 12 - 2015 0 Comment

Ahha! Hati merupakan organ terbesar di dalam tubuh manusia dan ia berkeupayaan dalam membina semula. Contohnya, serangan jantung akan merosakkan otot atau organ jantung. Tetapi, serangan kepada hati akibat pengambilan alkohol berlebihan boleh merosakkan hati. Namun, hati mampu membaiki organnya sendiri. Hati boleh dianggap sebagai INDUSTRI PEMPROSESAN dalam tubuh manusia, menjalankan fungsi-fungsi kritikan untuk membaiki. Fungsi hati manusia adalah seperti berikut: 1. Rembesan Hempedu Cecair rembesan ini disimpan di dalam pundi hempedu untuk dikeluarkan apabila  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 2 - 2015 0 Comment

Hola! Masalah rambut gugur antara masalah yang dialami lelaki dan wanita.  Secara purata, orang dewasa mempunyai 100,000 hingga 150,000 helai rambut. Bagi masalah yang mengalami keguguran rambut, biasanya dalam 100 helai akan gugur sehari. Jadi, jika rambut gugur ketika menyikat atau mencuci, jangan risau kerana itu perkara normal. Tapi yang perlu dirisaukan ialah rambut kita semakin menipis bila semakin berusia termasuklah wanita yang baru lepas bersalin. Jadi, boleh ketahui apakah vitamin dan mineral yang boleh  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 8 - 2015 0 Comment

Ahha! Salah satu suplemen Shaklee yang saya tak pernah miss dimakan setiap malam ialah OsteMatrix™.  Bagi saya, individu yang sukar minum air susu boleh atau digalakkan mengambil OsteMatrix™@ susu dalam bentuk kapsul. Ia dalam bentuk kaplet kecil warna putih bersalut yang mudah ditelan. OsteMatrix™ membekalkan nutrien harian, termasuk kalsium yang penting dalam pembentukan dan pertumbuhan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral iaitu zink, kuprum dan mangan untuk mengekalkan kelancaran fungsi tubuh.  Berikut antara  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 7 - 2015 0 Comment

Hola! Saya ingin berkongsi beberapa pandangan mereka yang mengambil@consume Vita-Lea@Multivitamin@zat besi. Sudut pandangan yang berbeza sangat membantu kita untuk mengetahui lebih detail apakah fungsi Vita-Lea dalam badan kita serta untuk kesihatan kita secara total. Kenapa kita perlu mengambil Vita-Lea dan apakah keistimewaannya dapat kita ketahui mengikut pandangan mereka yang consume Vita-Lea seperti berikut:- Bagi mereka yang diet – Kenapa perlu Vitalea? “Produk Vitalea Shaklee mengandungi segala khasiat yang diperlukan badan pada setiap hari. Kita tetap  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 28 - 2015 0 Comment

Hola! Keputihan antara masalah yang merimaskan kaum wanita bagi wanita yang mementingkan kebersihan dalaman wanita. Apatah lagi bila dah bersuami dan keadaan yang kurang menyenangkan itu agak mengganggu ‘program suami isteri’ pada masa-masa ‘bertenang’. Harap maaf – sharing ini lebih kepada 18sx. Tapi ianya kenyataan yang diakui oleh para isteri yang dapat mengatasi masalah keputihan manakala pihak suami pula mengakui kesan hebat lepas isteri mengamalkan Alfalfa Complex secara konsisten untuk beberapa bulan. Hubungan suami isteri  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 18 - 2014 0 Comment

Hola! ESP membekalkan sumber protein. Semua tau kan badan kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. ESP adalah protein soya yang berkuliti tinggi yang diproses dengan suhu rendah bagi menjaga kualiti protin dalam kacang soya. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti susu, milo atau buah yang dikisar bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 16 - 2013 0 Comment

Hola!    TAHUKAH ANDA? ·        Statistik pada tahun 2010 mencatatkan, kanak-kanak Mexico paling gemuk di dunia! Kepelbagaian makanan Mexico seperti taco, tortilla dan torta (sejenis sandwic besar), yang secara humornya diberi nama ‘Vitamin T’ kerana menyebabkan kanak-kanak di negara ini berada di tangga teratas dalam carta obesiti dunia dengan BMI melebihi 30. ·        Sekitar 15 peratus kanak-kanak di negara ini dikategorikan sebagai gemuk. Itu statistik lebih tiga tahun lepas. Peratus kanak-kanak yang berusia enam tahun ke atas lebih  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 14 - 2012 0 Comment

Ahha… Macam pisang goreng yang panas…panas….(cuba bayangkan anda sedang makan pisang goreng yang panas…panas…) begitulah rasanya Energizing Soy protein (ESP)  yang sedang hangat di pasaran sekarang. Sekarang ni offer nya melampau-lampau…beli 6 free 1 can. Teringin hendak mencuba? Siapa boleh minum?  tapi sbelum mencuba tu, tengok apa yang anda dapat dengam meminumnya?  Ibu Mengandung: Memperolehi sumber protein utama yang tersangatlah hebat untuk bayi di dalam kandungan dan keperluan ibu itu sendiri. Malahan kulit anda &  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 14 - 2012 0 Comment

Ahha! Vitamin C tanpa sintetik habis stok lagi. Dalam masa seminggu je dah habis stok . Kenapa ianya terlalu mendapat sambutan yang hangat? Saya dapat jual 30 biji dalam harga kurang dari RM50.00 berbanding yang hangat di pasaran sekarang -30 biji = >RM50.00   Lebih murah dan memberi banyak manfaat kepada anda: * Memberi efek kulit yg sekata, cerah, lembap * Sesuai untuk ibu mengandung dan baru melahirkan anak * Sesuai untuk merawat jerawat di  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 29 - 2012 0 Comment

Aahhhaaa… Mari kita mengamalkan cara hidup sihat dari zon selesa ke zon yang lebih selesa dari segi kesihatan. Kita ni kalau dah biasa di zon selesa dan berasa amat selesa, agak susah nak beralih ke zon belum selesa. Kenapa saya cakap macam tu? Ini disebabkan badan kita masih memerlukan vitamin tambahan. Apatah lagi sekarang ini makanan yang diambil bukan dari sumber organik. Antara kenapa taknak beralih ke zon lebih selesa: Kurang prihatin tentang kesihatan. Selagi  [ Read More ]