Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (25)

Archive for the ‘Set Alahan@Allergic’ Category

Posted by ckyndyg On March - 10 - 2015 0 Comment

Hola! Seseorang yang mengalami alahan menunjukkan mereka mempunyai daya tahan yang sensitif. Maksudnya,jika pada orang biasa, 10 kekuatan allergen (penyebab alahan), akan menyebabkan tindak balas, tetapi bagi orang yang alah, hanya satu allergen boleh memberi  kesan yang buruk kepadanya. Misalnya, bagi orang biasa, makan makanan laut tidak memudaratkan tetapi bagi orang yang mengalami alahan, makan sikit pun dia akan berasa gatal pada kulit dan mengalami ruam atau radang. Bahkan dalam keadaan tertentu boleh mengalami asma  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 15 - 2014 0 Comment

Hola! Ada individu yang kena alahan akibat pencemaran dalam rumah, akibat dari habuk, hama di dalam rumah. Bahkan adalah didapati sebanyak 30 hingga 40% penduduk di negara ini mengalami alahan sinus berpunca daripada udara dalaman yang tidak bersih. Alahan terjadi akibat kekuatan reaksi sensitif pada sistem ketahanan badan. Biasanya alahan bawaan udara yang sering berlaku pada manusia ialah daripada habuk, hama, bulu binatang dan sebagainya. Bukan sahaja alahan berpunca daripada habuk atau hama tetapi ada  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 12 - 2014 0 Comment

Hola! Salah seorang anak saudara rakan saya yang meningkat dewasa amat bimbang dengan keadaan kulitnya yang luka-luka akibat digaru, gatal badan kena ECZEMA. Dia berusia 20-an dan sering tergaru-garu terutamanya semasa berpeluh dalam keadaan cuaca yang panas. Kesan eczema ini boleh dilihat di bahagian muka, pelipat siku, belakang lutut, leher, pergelangan tangan, bahkan di keseluruhan tangan dan kaki. Kesan penghidap Eczema pada golongan dewasa sangat ketara lebih ketara di bahagian belakang lutut dan pelipat siku.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 13 - 2014 0 Comment

Hola! Baru bepeluang bersua dengan kedai online malam ini. Sungguh banyak cabaran nak buka ‘kedai saya hari ni.Nak share khasiat suplemen yang mengurangkan rasa gatal di hidung, sentiasa bersin, hidung berair dan beberapa simptom lagi yang sering dialami mereka yang mengalami resdung. Adakah anda mengalami symptom-simptom berikut?  1. Hidung tersumbat, lendir dari hidung dan sakit tekak atau rasa berat  muka terutama kawasan di antara mata. 2. Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang. 3. Demam atau rasa tidak  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 6 - 2014 0 Comment

Ahha! Adakah anda sering mengalami kegatalan di badan- sebahagian badan anda? Sekiranya YA, ikuti entri pasal allergic@alahan ni. Allergic@alahan ni macam-macam. Macam saya, saya allergic makanan laut. Kalau makan udang, habis gatal kat  pergelangan tangan, kaki dan jari. Tapi sekarang ni saya taklah semudah nak kena allergic@alahan. Gambar di bawah antara tanda allergic saya. Tapi sekarang dah agak pulih. Kerana apa saya semakin kurang mengalami kegatalan akibat alergi ? Sebab saya makan set allergic@alahan Shaklee  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 28 - 2012 0 Comment

Hola! Adussh…Hidung gatal dan berair,  asyik bersin dan gatal seluruh badan. Alahan@allergy! Adakah anda tergolong dalam kategori alergi?  Siapa yang kena alahan ni memang sengsara rasanya kan? Amatlah mengganggu tugasan harian bagi yang mengalami alahan ni.  Malahan keadaan makin sukar apabila kita sendiri tidak mengetahui punca alahan yang sebenar. Bagi yang mengalami alahan ni, anda merupakan salah seorang penyumbang kepada 1.4 bilion orang di seluruh dunia berhadapan simptom alahan@alergi@ digelar rinitis alergi. Di Malaysia, kes  [ Read More ]