Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (20)

Archive for the ‘Tambah Berat Badan’ Category

Posted by ckyndyg On May - 5 - 2014 0 Comment

Hola! Masih tercari-cari bagaimana dan apakah makanan tambahan yang dapat menambah selera makan? Sekarang ni selera makan agak kurang sehinggakan sesiapa yang terserempak dengan anda akan memaklumkan bahawa anda sungguh kurus atau kurang berisi? “Nampak macam penyapu lidi jer aku tengok kaw” ” Macam tiang elektrik jer” ~ antara dialog yang biasa kita dengar apabila bertemu dengan rakan lama yang agak kurus dan sukar menambahkan berat badan. Tambahkan berat badan Mengapa ianya berlaku pada sesetengah  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 2 - 2014 0 Comment

Hola! Membina sistem imun yang kuat untuk anak tersayang sejak awal lagi dah menjadi keutamaan ibu bapa. Apabila anak-anak dah pandai bergaul dan mula meneroka dunia luar, kemungkinan anak-anak akan kerap jatuh sakit. Keseimbangan nutrien sangat penting untuk tumbesaran anak-anak. Ini kerana setiap kumpulan makanan mempunyai fungsi yang berbeza. Setiap hidangan pagi, tengah hari dan makan malam perlu mempunyai kesemua komponen makronutrien iaitu: ~ karbohidrat (nasi, mihun, roti) ~ protein ( ikan, ayam, daging) ~  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 17 - 2014 0 Comment

Hola! Kurus sangat sampai rasa benggong dengan rasa badan sendiri. Selera makan ada cuma makan pula tak banyak sangat. Dari remaja sehingga dah kahwin dan beranak pinak pun masih macam tu juga. Tang tu tang tu jugak. Hehehe… Jadi entri kali ni saya nak share cara nak tambah berat badan atau buka selera nak makan. Beberapa sebab-sebab biasa mengapa seseorang mungkin mendapati sukar untuk mendapatkan berat badan termasuk: Genetik  Tidak cukup makan  Mempunyai gaya hidup  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 18 - 2013 0 Comment

Ahha! Adakah anda mengalami kes timbang tak naik-naik? Bila berjumpa kawan lama (selepas 10 tahun) dia kata ” engkau ni masih sama macam dulu je. Tak cukup makan ke?” Susah hati jugakkan bila dah jumpa kawan lama ataupun baru cakap kita kurus melidi atau takde perubahan selepas makan macam-macam kan. Cuma tolak batu & kayu je awak belum makan. Jadi, macam mana nak buat dan suplemen apa yang boleh anda makan untuk cuba menaikkan selera  [ Read More ]