Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (4)

Archive for the ‘Testimoni Pengguna’ Category

Posted by ckyndyg On February - 7 - 2015 0 Comment

Hola! Saya ingin berkongsi beberapa pandangan mereka yang mengambil@consume Vita-Lea@Multivitamin@zat besi. Sudut pandangan yang berbeza sangat membantu kita untuk mengetahui lebih detail apakah fungsi Vita-Lea dalam badan kita serta untuk kesihatan kita secara total. Kenapa kita perlu mengambil Vita-Lea dan apakah keistimewaannya dapat kita ketahui mengikut pandangan mereka yang consume Vita-Lea seperti berikut:- Bagi mereka yang diet – Kenapa perlu Vitalea? “Produk Vitalea Shaklee mengandungi segala khasiat yang diperlukan badan pada setiap hari. Kita tetap  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 19 - 2014 0 Comment

Hola! JERAWAT! Benggong rasa hati bila tengok jerawat keluar mula-mula 1 biji lepas tu… 2 ketul pula… akhirnya berparut selepas ianya kecut.  Aadoiyaiii… Kadang-kadang ada kulit berminyak dan berjerawat. Susah hati kan sebab orang akan melihat wajah kita dulu. Jerawat ialah suatu penyakit radang yang disebabkan oleh penyumbatan pada pilosebaseus iaitu kelenjar folikel pada rambut. Jerawat ini berpunca daripada pelbagai faktor. Salah satu faktor ialah faktor hormon – penyebab utama jerawat bagi wanita yang berumur  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 11 - 2013 0 Comment

Ahha! Hari ini di televisyen khasnya TV3 menayangkan penyakit Diabetes. Bahkan terdapat Larian Kesihatan untuk penyakit elak penyakit Diabetes ni. Minta kita semua dijauhi penyakit Diabetes ni. Orang yang mengghidapi diabetes ni mempunyai tahap gula dalam darah yang tinggi, yang boleh menrosakkan  saluran darah dan menyebabkan komplikasi. Komplikasi ini pulak boleh menjejaskan saluran darah kecil dan besar kita. Jika dibiarkan diabetes berterusan di dalam darah yang tidak terkawal, ia juga boleh merosakkan saluran darah kecil  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 7 - 2013 0 Comment

Ahha! Suka sangat nak share beberapa testimoni pengguna Vivix bagi mereka yang mengalami beberapa jenis penyakit dan selepas itu tahap kesihatan semakin baik daripada sebelumnya. Antioksidan yang kuat dah mencukupi untuk membantu meningkatkan tahap kesihatan ke arah yang lebih berpremium. Kelas gitu! Bukan orang Malaysia sahaja yang mengamalkan Vivix ni mendapat kesan yang sangat baik bahkan di luar negara pun ada testimonial mereka yang memaklumkan pengguna Vivix amat senang hati  dan jatuh cinta sehingga sukar  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 14 - 2013 0 Comment

Hola! Ramai kita tidak sedar bahawa obesiti merupakan antara punca tertinggi kematian yang tidak disangka-sangka. Setiap tahun angka yang meninggal dunia akibat obesiti amat tinggi- kajian yang dibuat oleh Pertubuhan Kesihatan Dunia (WHO) mendapati Malaysia merupakan negara di Asia Tenggara iaitu 16.3 peratus daripada penduduknya adalah OBESITI. Berita tak baik Berat badan melebihi daripada sepatutnya atau BMI yang menunjukkan tidak stabil boleh menjadi penyebab kepada masalah kesihatan yang memudaratkan seperti darah tinggi, masalah jantung, strok,  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 26 - 2013 0 Comment

Hola! Tahukah Anda? Diabetes merupakan penyebab paling lazim orang dewasa kehilangan penglihatan (menjadi buta), kegagalan buah pinggang dan amputasi? Diabetes salah satu penyakit yang semakin merebak di negara kita tanpa mengira umur. Bahkan kanak-kanak pun kena diabetes ekoran layanan kasih sayang ibu bapa terhadap anak yang tanpa batas tanpa mengira kesihatan ke atas anak sendiri. Bayangkan umur 10 tahun dah kena diabetes Jenis 1 ekoran sering makan benda-benda manis dan minum air coke dari umur  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 27 - 2012 0 Comment

Hola! Kenapa badan kita memerlukan kolagen? Ini disebabkan tubuh kita mulai kehilangan kolagen sedikit demi sedikit apabila usia kita makin meningkat dari umur 20 tahun ke atas. Cuba bayangkan sekiranya umur kita menjangkau 30an, 40an dan 50an. Di manakah kategori usia kita? Kita bukan sahaja mengalami kehilangan banyak kolagen malahan badan kita mulai sakit2 sendi, kulit kering ataupun kusam, serta kelihatan tua sebelum usia serta tulang pula mulai mengalami kerapuhan. Mengikut kajian saintifik, usia yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 29 - 2012 0 Comment

Adohaai… Buasir. Sakitnya Pernahkah anda mengalami:- Pendarahan sebelum dan selepas membuang? Kegatalan @ rasa gatal pada dubur? Lelehan lendir? Sakit semasa membuang? Sukar untuk membuang air besar? Sekiranya anda mengalami tanda-tanda di atas, bermakna anda menderita mengalami penyakit buasir.Keadaan seperti di atas mestilah dirawat dengan cepat supaya anda tidak akan dibedah kemudian hari. Buasir juga berlaku akibat dari tekanan atau stress yang berlebihan Faktor-faktor penyebab BUASIR ialah: Sembelit Berat badan berlebihan Mengandung Tekanan di dalam  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 27 - 2012 0 Comment

Isikan perut anda dengan soya tulen… Energizing Soy Protein amat enak sekiranya anda minum dengan Meal Shake atau air jus atau milo. Apatah lagi ianya sesuai untuk semua peringkat umur tua ataupun muda. Lagilah best kesannya kat baby bagi ibu yang menyusu anak ataupun ibu mengandung. Semasa mengandung Habib, saya mengambil ESP dan sungguhlah Superb kulit Habib. Sungguh halus mulus, licin sesangat dan cantiklah. Sekarang lak ambil ESP mix collagen  dan lepas tu ambil alfafa…kesannya  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 27 - 2012 2 Comments

Uuuhhhhaaa…. Saya nak sharing sekejap. Ini pasal GLA. Baru-baru ini, saya didekati rakan yang ingin mengetahui macam mana nak hilangkan gatal-gatal kat badan. So, risik punya risik, study punya study, adalah didapati salah satu produk vitamin tanpa sintetik yang mampu mengawal rasa kegatalan tersebut ialah GLA Shaklee@ Gamma-Linolenic Acid).  Apa specialnya GLA ni? GLA ini diekstrak dari borage seed (herba tradisi orang barat) yang mengandungi 2 kali ganda GLA dalam Evening Primrose Oil (EPO). Borage  [ Read More ]