Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (8)

Archive for the ‘Umum’ Category

Posted by ckyndyg On December - 22 - 2016 Comments Off on Apa Suplemen Wajib Setiap Hari?

Hola! Saya mudah ditanya tentang vitamin apa yang saya ambil setiap hari. Basic vitamin yang saya makan setiap hari tanpa skip ialah B Complex, Vitamin C, Vitalea, Ostematrix dan Energizing Soy Protein (ESP). Kalau dah biasa minum ESP semasa breakfast dan tetiba ESP habis stok, minum milo sahaja… tak kenyang. Cepat jer lapar. memang rasa perbezaannya kalau minum dan tak minum ESP pada waktu pagi. Cayalaaah. Tak tipu ni. ❤️ENERGIZING SOY PROTEIN Stuktur asas badan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 9 - 2016 0 Comment

Hola! Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya. Ianya bukan daripada haiwan. Tahukah anda? Cheiwaahh… sebiji kapsul Lecithin Shaklee adalah seberat 530mg dan bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan, kita memerlukan 4000mg sehari untuk ia berfungsi membakar atau mengemulsikan lemak-lemak di dalam badan kita. Lecithin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’ atau dalam kata ringkasnya, ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran. Kenapa  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 18 - 2015 0 Comment

Ahha! Berpuasa adalah tempoh untuk umat muslim mengawal nafsu makan dan mengelak daripada mengambil sajian secara berlebihan. Semasa berpuasa, ia merupakan satu kaedah yang membolehkan tubuh melakukan proses pembersihan, supaya organ dapat berfungsi dengan lebih berkesan selepas itu. Sepanjang kita berpuasa, semua bahan berbahaya atau mengandungi toksin yang ada  di dalam badan kita akan disingkirkan secara semulajadi. Oleh itu, inilah peluang yang perlu kita manfaatkan sepenuhnya supaya tubuh kita lebih sihat dengan mengamalkan gaya hidup  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 1 - 2015 Comments Off on Air Alkali dari Water Pitcher Shaklee

Hola! Selamat menyambut hari ke 14 muslim berpuasa pada bulan Ramadhan. Cukup tak air masak 2-3 liter sehari minum selepas berbuka sehingga sahur? Harap air dalam badan terus mencukupi dan badan dalam keadaan sihat walafiat hendaknya.  Sahabat, minum air tu pula, dapatkan air yang bersih, beralkali dan selamat untuk diminum tau. Ini bagi kita memelihara kesihatan yang tip top sepanjang bulan Ramadhan sehinggalah meraikan Syawal kelak. Air bersih lagi sedap dari jug magic ini sangat  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 16 - 2015 0 Comment

Ahha! Sakit gigi ek? Masalah sakit gigi secara tiba-tiba boleh menyebabkan emosi kita berubah serta-merta. Bukan apa… banyak-banyak sakit kan, sakit gigi amat menyakitkan bila ditambah rasa ngilu. Mood akan berubah dan sangat sensitif semasa sakit gigi. Kalau pening kepala, masih dapat tahan. Begitu juga dengan sakit perut. Tapi kalau sakit gigi, fuuh… memang moody semacam jer. Bila sakit gigi, kepala akan pening, marah dengan bunyi bising dan rasa nak marah jer. Sakit gigi sering kali  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 26 - 2015 0 Comment

Hola! Banyak-banyak penyakit, salah satu penyakit yang menggerunkan ialah KANSER. Ini disebabkan kita banyak ditakuti betapa bahayanya penyakit tersebut sehingga boleh memabawa maut. Teringat dengan seorang rakan yang hanya disyaki oleh doktor biasa kena Kanser Otak kerana dia selalu sakit kepala. Pada hari kejadian (dimaklumkan doktor) dia dah down dan asyik menangis. Masa tu belum disahkan lagi. Keesokkan harinya baru jumpa doktor pakar dan doktor memaklumkan bahawa dia tidak menghidap kanser. Ia cuma migrain biasa.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 15 - 2015 0 Comment

Ahha! Saya nak share beberapa jenis makanan yang dikatakan dapat membakar lemak kita. Bonus ni kalau kita mengamalkan makanan yang dipercayai dapat membakar lemak ni. Apatah lagi bila usia kita semakin meningkat kemampuan tubuh kita untuk membakar kalori akan berkurangan. Metabolisme kita boleh menurun sebanyak 30% sepanjang usia dewasa. Bahkan semakin meningkat kepada 5% bila usia kita menjangkau 40 tahun. Keanjalan otot juga merosot dan paras lemak pula semakin meningkat.   Jadi, dapatkan beberapa jenis  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 25 - 2014 0 Comment

Ramai orang masih tak percaya yang vitamin Shaklee adalah hasil dari sumber semulajadi. Masih lagi ingat Shaklee tetap guna bahan kimia untuk menghasilkan suplemennya. Padahal setiap suplemen yang dihasilkan merupakan hasil uji kaji oleh berpuluh orang saintis yang mementingkan suplemen yang mesra alam semulajadi. Buktinya, kadang-kadang Shaklee mengalami kehabisan stok beberapa suplemen akibat dari menunggu sumber-sumber semulajadi matang, dapat diguna ataupun diekstrak. Contohnya sekarang, apa yang tiada stok ialah Nutriferon. Ini kerana Shaklee menunggu sumber-sumber  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 23 - 2014 0 Comment

Ahha! Gaya hidup moden masa kini memaksa kita mengambil makanan tambahan. Tanpa mengira dalam bentuk apa sekalipun – tablet, cecair, pil, kapsul – semuanya berperanan untuk memelihara kesihatan, untuk kecergasan atau kecantikan. Ini kerana pengambilan makanan tambahan juga lebih banyak mendatangkan kebaikan daripada keburukan ke atas tahap kesihatan seseorang. Apatah lagi sekiranya kita mendapatkan MAKANAN TAMBAHAN@ SUPLEMEN@ VITAMIN yang hasilnya dari sumber yang SEMULAJADI dan MESRA ALAM serta KAJIAN SAINTIFIK bertahun-tahun. Saya mula mengambil suplemen  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 10 - 2014 0 Comment

Hola! Bila seseorang itu ingin diet dan slim, dia perlu mengetahui berapa kalori yang diambilnya setiap hari. Ini disebabkan beliau perlu tahu berapa jumlah kalori diambil setiap hari bagi mengelakkan berat badan berlebihan. Tapi tahukah anda apa itu KALORI?   ketahui kalori makanan yang anda ambil Kalori ini merupakan penyumbang tenaga pada semua anggota badan setiap jam dan hari. Jika kita mengambil lebih makanan ringan terutama yang berkalori tinggi, tentu saja lemak mudah berkumpul. Apa  [ Read More ]