Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (4)

Archive for the ‘Vitamin E’ Category

Posted by ckyndyg On March - 10 - 2017 0 Comment

Ahha! Wajah merupakan bahagian tubuh yang selalu diberi perhatian oleh semua orang terutamanya kaum wanita. Ini disebabkan kebanyakan orang akan menilai kecantikan kita melalui wajah yang terlebih dahulu kita lihat. Kulit wajah berminyak tentu sangat mengganggu, kerana hampir semua permasalahan pada wajah berawal dari kulit wajah yang berminyak. Selain mempermudah timbulnya jerawat, kulit wajah yang berminyak menyebabkan make up kita mudah luntur. Kalau ikutkan, muka berminyak disebabkan badan kurang vitamin E, minyak-minyak tu yang bertindak  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 16 - 2015 Comments Off on Kesan Makan Vitamin E

Hola! Lama bebenar tak jenguk ke Myhabibysuperb ni. Masa makin singkat bila asyik melayan anak tersayang yang masih kecil/baby. Dalam hati Allah jer tahu betapa gatalnya jemari ni nak menaip atau update blog kesayangan saya ni. Rindu tau. Tak nak lepaskan peluang keemasan yang free ni, saya nak gembar gembur kan suplemen yang promosi pada bulan Oktober bulan istimewa saya ni. Salah satunya ialah Vitamin E. Tengoklaa kesan penggunaan Vitamin E akak dalam gambar di  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 15 - 2014 Comments Off on Dapatkan Kulit Cantik Berseri-seri

Hola! Sebanyak 33% daripada protein dalam badan adalah protein, manakala 75% kulit terdiri daripada kolagen. Menyedari keperluan kolagen pada wanita khasnya, set vitamin kulit cantik dikatakan dapat memberi kesan penjagaan kulit yang jauh meresap jauh ke dalam untuk membentuk semua keanjalan dan mengembalikan seri wajah. KOLAGEN turut dikenali sebagai PROTEIN, yakni  dikaitkan dengan kesihatan kulit kita. Ia bersama-sama keratin menjadikan kulit anjal dan kuat. Kulit akan kurang kedutan, lebih muda, anjal lagi berseri-seri. Biasanya kita hanya  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 7 - 2014 0 Comment

  Hola! Biasanya kita dengar orang kata yang Vitamin E adalah baik untuk kulit, tetapi kita jarang ambil tahu apa yang Vitamin E ni buat pada kulit kita. Secara amnya, Vitamin E adalah antioksidan yang melindungi dan membaiki struktur kulit kita. Vitamin E memang terkenal untuk tujuan kecantikan kulit. Pendek kata, kalau ada masalah kulit atau nak hilangkan parut jer, mesti orang akan cadangkan Vitamin E. Saya pun sama juga… kalau anak luka atau muka saya  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 4 - 2014 0 Comment

Ahha! Vitamin-E adalah sejenis antioksidan dan jenis larut dalam lemak di mana ia memelihara kesihatan jantung, otak dan prostat serta meningkatkan fungsi paru-paru, kolon dan sistem imun badan. Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium [as selenium yeast]. Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan Vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 2 - 2014 0 Comment

Hola! Semua orang nak nampak cantik dan ada sesetengah mereka sanggup berbelanja besar asalkan kulit muka terutamanya kelihatan cantik, halus, lembut, gebu dan kurang garis-garis kedutan di muka. Ada yang membelanjakan duit untuk membuat suntikan botox di muka bagi menyerlahkan kecantikan dan betapa awet mudanya muka mereka. Tapikan, kita pun boleh nampak awet muda dengan suplemen Shaklee. Kalau nak muka awet muda 25 tahun dari usia sebenar, anda boleh dapatkan Vivix. Kalau sekadar nak menjaga  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 1 - 2014 0 Comment

Ahhaa! Syukur kepada Allah SWT kerana kita masih lagi berpeluang bertemu di ruang Myhabibysuperb pada bulan Jun ini. Pada bulan ini promosi daripada Shaklee ialah VITAMIN E. Vitamin Cinta, kaya dengan antioksidan, kecantikan kulit, awet muda, ‘tenaga’ lelaki dan lain-lain. Vitamin E Shaklee merupakan antara VITAMIN E yang paling lengkap di pasaran. VITAMIN E mengandungi 10mg Selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap Vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ia  [ Read More ]