shaklee distributor,

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (7)

Posted by ckyndyg On Dec - 9 - 2016

Hola! Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya. Ianya bukan daripada haiwan. Tahukah anda? Cheiwaahh… sebiji kapsul Lecithin Shaklee adalah seberat 530mg dan bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan, kita memerlukan 4000mg sehari untuk ia berfungsi membakar atau mengemulsikan lemak-lemak di dalam badan kita. Lecithin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’ atau dalam kata ringkasnya, ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran. Kenapa  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On Nov - 10 - 2016
Obesiti

Hola! Beberapa bulan lepas saya ada melihat gambar yang mana Malaysia merupakan antara negara paling champion dalam statistik rakyat OBES. Adoiyai… Doakan kita sama-sama tak termasuk dalam golongan obesiti yang berpenyakit macam-macam. Dari statistik didapati rakyat Malaysia,  seramai 141 orang menghidap penyakit jantung koronari bagi setiap 100,000 orang setiap tahun, iaitu bersamaan 38,000 kes baru setiap tahun. Masya Allah, ramainya yang ada risiko kena serangan jantung 🙁 Nauzubillah. Lemak dan kolestrol memang diperlukan oleh badan untuk pelbagai fungsi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 18 - 2016
ALFALFA

Ahha! Teringat kata-kata seorang kawan. “Saya jadi lawas pulak lepas ambil Shaklee”. Its Normal.  ini kerana Alfalfa juga bertindak sebagai pelawas. Alfalfa merupakan herba tradisional masyarakat orang putih dan mereka menggunakan Alfalfa untuk pelbagai jenis keadaan kesihatan terutamanya bagi wanita selepas bersalin. Oleh sebab Alfalfa mempunyai banyak kebaikan kepada wanita, lelaki dan kanak-kanak maka Dr. Shaklee merumuskan formula Alfalfa menjadi suplemen Alfalfa Shaklee yang sangat-sangat memberi manfaat kepada jutaan manusia. Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di  [ Read More ]

Comments Off on Alfalfa dan Kesannya
Posted by ckyndyg On May - 16 - 2016

Hola! Bulan Mei ni banyak yang berminat nak tahu keistimewaan Collagen Powder Shaklee. Sebab bulan ni promosi Collagen dan istimewanya bila beli sharing 7 orang, harganya boleh kurang daripada biasa. Collagen ni berkesan ke? Terus terang saya katakan, perubahan akan nampak sangat nyata apabila anda guna sachet yang ke-3. Rambut bersinar, kuku cantik, kulit lembap dan lebih halus daripada biasa. Keberkesanannya makin terserlah sekiranya anda guna 15 sachet atau 4 kotak dalam masa 2 bulan.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 2 - 2016

Hola! Kawan, U ada jual set kolesterol tak? Kolesterol I naik laa. Kepala pula asyik pening jer. Dah cek dan gi klinik kesihatan dan sah kolesterol I naik. I diberi doktor pil untuk turunkan kolesterol. Tolong I dapatkan set kolesterol. Ok. Tapi sebelum tu I share dengan U testimoni di bawah ni dulu bagitau saya kat kawan saya. Sekali dengan beberapa penerangan tentang makanan yang boleh mencegah kolesterol makin naik dan naik. Kita ikuti pengkongsian  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On Apr - 19 - 2016

Hola! Omega Guard antara suplemen wajib dalam rumah kami. Kesemua suka makan Omega ni sebab ianya mudah jer nak telan. Bau tak lah kuat sangat. Anak-anak makan. Suami makan sebab tumit dia sakit manakala saya pula makan sebab saya menyusukan baby. Untuk anak-anak, ia bagus diberi kepada mereka kerana Omega ni benar-benar mencairkan kahak mereka dan mudah jer nak keluarkan kahak mereka. Itulaa saya suka beri anak-anak makan omega ni. Mengapa Omega Guard Shaklee? Shaklee  [ Read More ]

Comments Off on Omega Guard Terbaik
Posted by ckyndyg On Mar - 29 - 2016

Hola! Berdasarkan Kajian Nutrisi Orang Dewasa pada 2014, purata pengambilan kalsium di kalangan orang dewasa ialah di bawah 50% daripada pengambilan nutrien yang disarankan Garis Panduan Diet Malaysia iaitu 3 hidangan sehari. Segelas susu (250ml) dapat meningkatkan sekurang-kurangnya 275mg kalsium dan nutrien penting lain yang tidak boleh dihasilkan oleh badan secara semulajadi. Ia merupakan satu sumber yang kaya dengan kalsium dan mdah didapati menggabungkan mineral-mineral lain dalam diet harian dapat menyelesaikan kepada isu pengambilan kalsium  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On Mar - 28 - 2016

Ahha! Dayang, ada tak suplemen yang macam antibiotik? Tekanan darah pula tak berapa cantik ni. Agak tinggi. Kalau anda ada masalah nak makan bawang putih, boleh try Garlic Complex. Tak suka makan bawang putih sebab nanti mulut berbau? Tapi jangan lupa kelebihan atau kebaikan bawang putih ni untuk kesihatan tau. Garlic ini berperanan melindungi badan kita daripada racun dan antibiotik yang membunuh bakteria. Nak tahu lebih lanjut keistimewaan Garlic Shaklee? Kebaikan:- 👉Bawang putih juga dapat mencuci darah dan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On Mar - 23 - 2016

Hola! Khasiat dan manfaat protein dlm badan bukan lagi satu rahsia. Ia membawa penghasilan yang elok untuk sel-sel tubuh kita. Menyedari akan khasiat dan keistimewaan ENERGIZING soy protein ( ESP), maka pada bulan ini sekali lagi promosi pembelian 6 can menjadi 7 can. Pengambilan protien membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan sel lama ini dapat disingkirkan. Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On Feb - 25 - 2016

Hola! Bersua sekejap… kali ni nak share tentang khasiat ZINC COMPLEX. Zinc ni biasanya dikaitkan dengan kesuburan lelaki dan keguguran rambut… tapi Zinc sebenarnya sangat banyak khasiat dan faedahnya untuk kesihatan kita. Jom kita semak khasiat dan kelebihan Zinc ni. 1. MASALAH JERAWAT: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat. Ia lebih baik dari penggunaan antibiotik. 2. EKZEMA: Ekzema atau ectopic dermatitis antaranya disebabkan oleh kekurangan zink dalam badan. 3. MENYEIMBANGKAN HORMON : Zinc  [ Read More ]