Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (20)

Posted by ckyndyg On May - 18 - 2016 Comments Off on Alfalfa dan Kesannya

Ahha! Teringat kata-kata seorang kawan. “Saya jadi lawas pulak lepas ambil Shaklee”. Its Normal.  ini kerana Alfalfa juga bertindak sebagai pelawas. Alfalfa merupakan herba tradisional masyarakat orang putih dan mereka menggunakan Alfalfa untuk pelbagai jenis keadaan kesihatan terutamanya bagi wanita selepas bersalin. Oleh sebab Alfalfa mempunyai banyak kebaikan kepada wanita, lelaki dan kanak-kanak maka Dr. Shaklee merumuskan formula Alfalfa menjadi suplemen Alfalfa Shaklee yang sangat-sangat memberi manfaat kepada jutaan manusia. Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 23 - 2015 0 Comment

Ahha! Badan gagah perkasa, wajah hensem, penampilan pula menarik, bijak, kerjaya stabil dan rakan-rakan pula ramai. Tetapi masalah yang dialami Cik Abang S ialah bau badan melampau dan memalukan. Adoiyai… Adakah anda mengalami masalah ini? Sekiranya YA, jom ketahui lebih lanjut apakah punca masalah bau badan meloyakan ini wujud. Dari jauh orang lain dah dapat hidu yang kurang enak dan ini amat memalukan diri sendiri sekiranya memang menyedari badan berbau sekian lama tapi tidak mengambil tindakan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 15 - 2015 0 Comment

Ahha! Saya nak share beberapa jenis makanan yang dikatakan dapat membakar lemak kita. Bonus ni kalau kita mengamalkan makanan yang dipercayai dapat membakar lemak ni. Apatah lagi bila usia kita semakin meningkat kemampuan tubuh kita untuk membakar kalori akan berkurangan. Metabolisme kita boleh menurun sebanyak 30% sepanjang usia dewasa. Bahkan semakin meningkat kepada 5% bila usia kita menjangkau 40 tahun. Keanjalan otot juga merosot dan paras lemak pula semakin meningkat.   Jadi, dapatkan beberapa jenis  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 28 - 2015 0 Comment

Hola! Keputihan antara masalah yang merimaskan kaum wanita bagi wanita yang mementingkan kebersihan dalaman wanita. Apatah lagi bila dah bersuami dan keadaan yang kurang menyenangkan itu agak mengganggu ‘program suami isteri’ pada masa-masa ‘bertenang’. Harap maaf – sharing ini lebih kepada 18sx. Tapi ianya kenyataan yang diakui oleh para isteri yang dapat mengatasi masalah keputihan manakala pihak suami pula mengakui kesan hebat lepas isteri mengamalkan Alfalfa Complex secara konsisten untuk beberapa bulan. Hubungan suami isteri  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 14 - 2015 0 Comment

Ahha! Jika anda mengambil masa yang banyak untuk kurus, biasanya anda akan putus asa dan kembali kepada tabiat biasa sebelum ini. Kunci untuk kita nak menurunkan berat badan ialah mengetahui apa yang menyebabkan berat badan akan turun dengan mudah.  Dalam pada masa yang sama kena detoks badan. Apakah detoks? Cuba bayangkan saluran pencernaan anda sebagai saluran paip sebuah rumah. Setelah menggunakan sekian lama, sudah pasti kekotoran banyak yang melekat di sepanjang saluran tersebut. Jadi, detoks  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 25 - 2014 0 Comment

Ramai orang masih tak percaya yang vitamin Shaklee adalah hasil dari sumber semulajadi. Masih lagi ingat Shaklee tetap guna bahan kimia untuk menghasilkan suplemennya. Padahal setiap suplemen yang dihasilkan merupakan hasil uji kaji oleh berpuluh orang saintis yang mementingkan suplemen yang mesra alam semulajadi. Buktinya, kadang-kadang Shaklee mengalami kehabisan stok beberapa suplemen akibat dari menunggu sumber-sumber semulajadi matang, dapat diguna ataupun diekstrak. Contohnya sekarang, apa yang tiada stok ialah Nutriferon. Ini kerana Shaklee menunggu sumber-sumber  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 10 - 2014 0 Comment

Ahha! Semua suami isteri yang baru lepas berkahwin inginkan permata hati untuk memeriahkan suasana rumah. Namun tidak semua pasangan yang bernasib baik dikurniakan rezeki anugerah Allah yang tiada ternilainya. Cuma bagi suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan lambat diberi rezeki anak, boleh usahakan dengan suplemen. Ini kerana menurut Dr.Hamid Arshat, salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan adalah dengan pengambilan suplemen. Ini bagi memenuhi keperluan sel-sel di dalam sistem kesuburan suami isteri.   Berikut antara  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 25 - 2014 0 Comment

Hola! Lain benar pula tajuk kali ni. Tapi yang pastinya nak bagitau tentang cara yang betul nak turunkan berat badan ataupun kurangkan inci saiz pinggang, punggul dan paha. Waaallllaaaa… bestnya. Semoga impian kita menjadi kenyataan kan. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang semakin berusia, badan pula semakin berisi. Apa kes? Kenapa makin kita berusia badan kita semakin berisi? Apatah lagi selepas melahirkan anak. Beranak pinak. Tapi saya tak kata semua wanita mengalami masalah ini ~ berisi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 22 - 2014 0 Comment

Hola! Anak sentiasa menangis dan badan rasa penat? Namun hajat di hati bagai membara ingin menyusukan anak. Air susu pula makin susut (fikiran ibu sahaja) yang menyebabkan anak menangis. Sehingga mendorong si ibu memberi susu botol (formula) ekoran dari kesian melihat anak yang sentiasa menangis. Badan si ibu pula penat. Anak pula macam tak kenyang jer. Asyik menangis jer.Adakah anda mengalami perkara sedemikian? Sekiranya YA, saya nasihatkan anda banyakkan membaca tentang penyusuan semasa mengandung lagi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 19 - 2014 0 Comment

Hola! Hampir setiap hari mendengar atau membaca masalah OBESITI. Sampai jadi masalah dunia dah ni. Baru-baru ini juga saya membaca tentang impian seseorang yang ingin kurus cara semulajadi dengan mengikuti kelas Jom Kurus 1 Malaysia kalau tak silap saya.Ianya melibatkan seluruh negeri di Malaysia dan kini sedang berlangsung. Rasa hati nak ikut atas sebab nak tahu cara yang betul pengambilan corak pemakanan, nutrisi dan senaman berkala. Malaysia tidak ketinggalan apabila mencatat jumlah penduduk yang mengalami  [ Read More ]