Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (17)

Posted by ckyndyg On February - 4 - 2014 0 Comment

Ahha! Ingin MENURUNKAN BERAT BADAN bukan sekadar turunkan skala di mesin penimbang. Bahkan bagi mereka yang turun berat badan juga tidak semestinya disebabkan oleh kehilangan lemak badan. Umumnya, kita tahu bahawa berat tubuh kita terdiri daripada lemak, tulang dan tisu otot. Justeru, adakalanya mereka yang berjaya menurunkan berat badan kemungkinan disebabkan oleh kehilangan air atau otot. Padahal untuk memperolehi berat badan dan komposisi yang sihat kita perlu menyingkirkan lemak yang berlebihan dalam badan dan bukannya air.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 6 - 2013 0 Comment

Ahha! Beberapa bulan yang lepas saya dihubungi melalui ‘Whatsapp’ oleh seorang rakan yang menanya lagi pasal DTX Complex. Kawan dia kena batu karang dalam hempedu dan akan membuat pembedahan untuk membuang batu karang tersebut. Dia juga memberitahu saya bahawa air kencing dia sudah warna oren. Adoiyai… mana nak pulihkan lagi kalau nak buat pembedahan dah. Takut saya dengar bila dia cakap air kencing dah warna oren. Nauzubillah. Penyakit batu karang boleh dikenali melalui beberapa tanda  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 26 - 2013 0 Comment

Hola! Nak buat stok susu? Tapi tak tahu nak pilih set mana? Kali ini nak share pasal set menyusukan anak. Kebiasaannya para ibu akan mencari jalan penyelesaian bagaimana nak menambahkan air susu ibu terutamanya ibu yang ingin menyusukan anak tersayang selepas kelahiran mereka. Ini termasuklah saya sendiri yang jatuh cinta  pandang pertama dengan set menyusu kerana ingin menyusukan anak tersayang. Stok makin kurang? Dah pam dan stok macam rasa tak cukup? In Shaa ALLAH cukup  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 6 - 2013 2 Comments

Ahha! Dalam pantang ke? Ingin menyusukan anak tersayang. Tapi mengalami masalah susu kurang? Adakah anda sering memberikan bayi menyusukan anda? Adakah anda telah memberi botol susu formula kepada anak anda? Sekiranya YA, boleh STOP beri dia susu formula dan susui direct je anak tersayang. InsyaALLAH air susu anda akan melimpah semula dan breast rasa penuh je. Kebiasaannya badan kita rasa penat bila menyusukan anak, Tetapi dengan set ini insyaAllah badan rasa tetap bertenaga dan air  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 11 - 2013 0 Comment

Hola! Hampir kesemua wanita mengalami keputihan ni. Tak kira tua ataupun muda. Usia remaja, belia, serta yang hampir menopaus pun mengalaminya. Keluar lendir daripada faraj atau lebih dikenali sebagai KEPUTIHAN, suatu yang biasa kita dengar. Walau bagaimanapun ia boleh memalukan apabila KEPUTIHAN itu mengeluarkan bau dan bahagian sulit gatal-gatal. Lendir pada faraj wanita mempunyai tujuan tertentu termasuk melindungi sel daripada rosak dan kering.Pengeluarannya pula tidak semestinya menandakan ia bermasalah atau ada penyakit berbahaya seperti yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 28 - 2013 0 Comment

Ahha! Topik yang banyak dan sentiasa mendapat tempat di hati wanita-wanita yang mengalami masalah berat badan. Kenapa saya fokus kepada wanita? Ini disebabkan wanita sering dihimpit oleh pengaruh internet, televisyen yang mana asyik show wanita2 yang cantik itu mesti slim.(walaupun tak semestinya gemuk itu tak cantik or menarikss). Lelaki pun ada juga yang mengalami masalah berat badan ni bukan takde yek…Ada..cuma tak over macam wanita yang concern ttg kecantikan/ketrampilan diri. Tapi bukan saja nak looks  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 21 - 2013 1 Comment

Ahha! Adakah anda terfikir bahawa Detoksifikasi salah satu cara untuk diet? Mungkin ada sesetengah ada yang terfikir atau percaya detoksifikasi salah satu cara untuk menurunkan berat badan walaupun fungsinya sebenar adalah untuk menyingkirkan toksin. Benar, ini berlaku sekiranya sistem penghadaman dan pembuangan kita cukup efisien, ia secara tidak langsung menyumbang ke arah itu. Toksin yang terdapat di sekeliling kita adalah punca utama detoksifikasi perlu dilakukan. Toksin atau racun yang dimaksudkan termasuklah diet yang tidak seimbang,  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 13 - 2013 0 Comment

Ahha! Kali ni saya nak kongsi pasal detoks pula. Ada orang kata, sebelum ambil apa2 suplemen, adalah lebih baik badan melalui proses detoks. Ini bagi memudahkan proses penyerapan khasiat vitamin yang kita ambil selepas itu. Cuci usus kita dan membersihkan segala kotoran di dalam badan kita. Detoks ialah proses menyingkirkan toksin yang terkandung di dalam organ (usus) dan sel lemak badan ke dalam sistem peredaran darah untuk disingkirkan dari badan kita. Kebiasaannya bagi individu yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 28 - 2012 0 Comment

Hola! Adussh…Hidung gatal dan berair,  asyik bersin dan gatal seluruh badan. Alahan@allergy! Adakah anda tergolong dalam kategori alergi?  Siapa yang kena alahan ni memang sengsara rasanya kan? Amatlah mengganggu tugasan harian bagi yang mengalami alahan ni.  Malahan keadaan makin sukar apabila kita sendiri tidak mengetahui punca alahan yang sebenar. Bagi yang mengalami alahan ni, anda merupakan salah seorang penyumbang kepada 1.4 bilion orang di seluruh dunia berhadapan simptom alahan@alergi@ digelar rinitis alergi. Di Malaysia, kes  [ Read More ]