Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (9)

Posted by ckyndyg On July - 13 - 2015 0 Comment

Hola! Hampir setiap orang mahu memiliki tubuh yang sihat dan bertenaga. Apatah lagi sekiranya badan slim langsing macam biola. Ingat tak… orang lama dalam cerita P Ramlee… kesemua badan pelakon perempuannya langsing dan slim. Bentuk badan macam biola kerana mereka rajin guna korset. Bila badan dah lama guna korset, badan akan mengikut dan nampaklah bentuk badan yang ideal dan idaman hati. Yeehaaa! Hehehehhe….Nak dapat tubuh menawan dengan berat badan ideal bagi memastikan penampilan tampal lebih  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 9 - 2015 0 Comment

Ahha! Bulan ini memang entri tentang nak diet cara semulajadi dan berkesan sekiranya mengambil set diet secara konsisten selama 6 bulan. Saya percaya lepas 3 bulan pun sesiapa yang diet akan nampak perubahan berat badan. Ada juga berat badan tak turun tapi lemak pula menjadi otot dan tiada isi lebihan yang menggeleber. Berita baik bagi mereka yang nak membina otot ni. Semalam, saya kongsi tentang peranan Lecithin yang membakar dan mencairkan lemak dengan mudah. Lepas  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 15 - 2015 0 Comment

Ahha! Saya nak share beberapa jenis makanan yang dikatakan dapat membakar lemak kita. Bonus ni kalau kita mengamalkan makanan yang dipercayai dapat membakar lemak ni. Apatah lagi bila usia kita semakin meningkat kemampuan tubuh kita untuk membakar kalori akan berkurangan. Metabolisme kita boleh menurun sebanyak 30% sepanjang usia dewasa. Bahkan semakin meningkat kepada 5% bila usia kita menjangkau 40 tahun. Keanjalan otot juga merosot dan paras lemak pula semakin meningkat.   Jadi, dapatkan beberapa jenis  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 30 - 2015 0 Comment

Hola! Kebanyakannya kita atau sesiapa yang berasa badannya berisi ingin menghilangkan lemak pada bahagian perut, kaki, paha atau lengan sahaja. Ini disebabkan bahagian-bahagian tersebut sahaja yang menimbulkan kebimbangan kepada individu yang berisi. Tapi kini kita yang nak kurus bukan saja nak nampak cantik atau tambah keyakinan diri tetapi lebih kepada kerana kita nak sentiasa sihat dan bertenaga. Bila berat badan berlebihan, ia bukan saja membimbangkan kita tapi kesihatan pun terkena juga tempiasnya – boleh akibatkan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 10 - 2014 0 Comment

Hola! Bila seseorang itu ingin diet dan slim, dia perlu mengetahui berapa kalori yang diambilnya setiap hari. Ini disebabkan beliau perlu tahu berapa jumlah kalori diambil setiap hari bagi mengelakkan berat badan berlebihan. Tapi tahukah anda apa itu KALORI?   ketahui kalori makanan yang anda ambil Kalori ini merupakan penyumbang tenaga pada semua anggota badan setiap jam dan hari. Jika kita mengambil lebih makanan ringan terutama yang berkalori tinggi, tentu saja lemak mudah berkumpul. Apa  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 22 - 2014 0 Comment

Hola! Sekarang ini saya percaya ada antara rakan anda atau ahli keluarga terdekat yang dikesan menghidapi penyakit kronik iaitu jantung dan kencing manis. Macam-macam penyakit menimpa dan terpaksa bergantung kepada ubat sepanjang usia mereka. Apa puncanya? Amalan hidup yang tidak sihat? Atau mungkin pemakanan yang tidak dijaga? Kurang senaman? Atau gabungan beberapa punca – makan tak jaga, tak ada senaman, dan ditambah pelbagai faktor tambahan lain? Jadi, anda harus menjaga pemakanan supaya tidak terus obesiti  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 17 - 2014 0 Comment

Hola! Setiap minggu mesti ada yang berminat nak tahu tentang set reshape atau menurunkan berat badan. Tapi hanya beberapa orang yang berjaya menurunkan berat badan seperti yang diidamkan kerana hanya mereka yang benar-benar konsisten dan yakin jer paasti akan berjaya. Ini disebabkan kebanyakan mereka tidak konsisten dan selalu skip makan suplemen yang dibeli daripada saya. Bagi mereka yang nak diet yang sihat, mereka perlu mengetahui jumlah pengambilan kalori sehari. Secara amnya, sepatutnya jumlah kalori sehari  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 29 - 2014 0 Comment

Hola! Dalam bulan April ni salah seorang kawan saya sedang berusaha untuk menurunkan berat badan beliau. Beliau turut mengayuh basikal setempat hehehhee… dalam rumah dengan setiap kayuhan sehingga 2 km sehari. Basikal untuk exercise tu dah lama beli dan masa kini baru nak beria-ia nak menurunkan berat badan normal beliau. Dalam pada masa yang sama dia mengambil set reshape Shaklee – Omega, Lecihtin, Alfalfa, Herb Lax dan Cinch Tea. Menurunkan berat badan bukan seperti berlari  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 25 - 2014 0 Comment

Hola! Lain benar pula tajuk kali ni. Tapi yang pastinya nak bagitau tentang cara yang betul nak turunkan berat badan ataupun kurangkan inci saiz pinggang, punggul dan paha. Waaallllaaaa… bestnya. Semoga impian kita menjadi kenyataan kan. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang semakin berusia, badan pula semakin berisi. Apa kes? Kenapa makin kita berusia badan kita semakin berisi? Apatah lagi selepas melahirkan anak. Beranak pinak. Tapi saya tak kata semua wanita mengalami masalah ini ~ berisi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 4 - 2014 0 Comment

Ahha! Ingin MENURUNKAN BERAT BADAN bukan sekadar turunkan skala di mesin penimbang. Bahkan bagi mereka yang turun berat badan juga tidak semestinya disebabkan oleh kehilangan lemak badan. Umumnya, kita tahu bahawa berat tubuh kita terdiri daripada lemak, tulang dan tisu otot. Justeru, adakalanya mereka yang berjaya menurunkan berat badan kemungkinan disebabkan oleh kehilangan air atau otot. Padahal untuk memperolehi berat badan dan komposisi yang sihat kita perlu menyingkirkan lemak yang berlebihan dalam badan dan bukannya air.  [ Read More ]