Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (20)

Posted by ckyndyg On September - 22 - 2014 0 Comment

Hola! Sekarang ini saya percaya ada antara rakan anda atau ahli keluarga terdekat yang dikesan menghidapi penyakit kronik iaitu jantung dan kencing manis. Macam-macam penyakit menimpa dan terpaksa bergantung kepada ubat sepanjang usia mereka. Apa puncanya? Amalan hidup yang tidak sihat? Atau mungkin pemakanan yang tidak dijaga? Kurang senaman? Atau gabungan beberapa punca – makan tak jaga, tak ada senaman, dan ditambah pelbagai faktor tambahan lain? Jadi, anda harus menjaga pemakanan supaya tidak terus obesiti  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 29 - 2014 0 Comment

Hola! BAHAYA LEMAK UNTUK BADAN & KESIHATAN. Masalah berat badan berlebihan atau obesiti tidak kira di kalangan orang dewasa mahupun kanak-kanak dah. Bila pemakanan tidak dijaga dari awal, kesihatan tidak diambil peduli…maka berlakulah obesiti. Dari kecil bila gemuk nampak comel tapi kesannya nanti… akan tiba juga. Bagi orang dewasa yang obesiti, ketahui perihal kesihatan mulai sekarang. Fast Action, Fast Result! Usah tangguh sekiranya ingin menurunkan berat badan yang sesuai dengan BMI- Indeks Jisim Badan. Kesan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 29 - 2014 0 Comment

Hola! Dalam bulan April ni salah seorang kawan saya sedang berusaha untuk menurunkan berat badan beliau. Beliau turut mengayuh basikal setempat hehehhee… dalam rumah dengan setiap kayuhan sehingga 2 km sehari. Basikal untuk exercise tu dah lama beli dan masa kini baru nak beria-ia nak menurunkan berat badan normal beliau. Dalam pada masa yang sama dia mengambil set reshape Shaklee – Omega, Lecihtin, Alfalfa, Herb Lax dan Cinch Tea. Menurunkan berat badan bukan seperti berlari  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 24 - 2014 0 Comment

Hola! Hari ini nak sharing pasal Cinch Tea Shaklee. Jika anda diberi pilihan antara kopi ataupun teh, yang mana satu pilihan hati? Mungkin ramai yang suka kopi sebab ianya memberi kesegaran dan membantu mengekalkan tenaga pada waktu siang. Tetapi kan, sekiranya dibuat perbandingan, ternyata TEH sebenarnya lebih baik daripada kopi terutamanya dalam memberi impak kepada kesihatan kita. Dalam Shaklee, ia mempunyai Cinch Tea. Cinch Tea ini membantu kita supaya lebih alert dan energetic. CINCH ENERGY  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 25 - 2014 0 Comment

Hola! Lain benar pula tajuk kali ni. Tapi yang pastinya nak bagitau tentang cara yang betul nak turunkan berat badan ataupun kurangkan inci saiz pinggang, punggul dan paha. Waaallllaaaa… bestnya. Semoga impian kita menjadi kenyataan kan. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang semakin berusia, badan pula semakin berisi. Apa kes? Kenapa makin kita berusia badan kita semakin berisi? Apatah lagi selepas melahirkan anak. Beranak pinak. Tapi saya tak kata semua wanita mengalami masalah ini ~ berisi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 4 - 2014 0 Comment

Ahha! Ingin MENURUNKAN BERAT BADAN bukan sekadar turunkan skala di mesin penimbang. Bahkan bagi mereka yang turun berat badan juga tidak semestinya disebabkan oleh kehilangan lemak badan. Umumnya, kita tahu bahawa berat tubuh kita terdiri daripada lemak, tulang dan tisu otot. Justeru, adakalanya mereka yang berjaya menurunkan berat badan kemungkinan disebabkan oleh kehilangan air atau otot. Padahal untuk memperolehi berat badan dan komposisi yang sihat kita perlu menyingkirkan lemak yang berlebihan dalam badan dan bukannya air.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 30 - 2014 0 Comment

Hola! Since ramai yang tanya saya pasal meal plan dan guide untuk lost weight, jadi saya share sikit info daripada Puan Herny tentang cara slim yang betul. Puan Herny sendiri telah berjaya menurunkan berat badan beliau sehinggakan beliau dijadikan role model mereka yang inginkan menurunkan berat badan. Kalau ikut buku total wellness, Shape up set terdiri daripada: •CINCH, LECITHIN DAN HERBLAX SERTA CINCH TEA Konsep untuk weight loss 1. Kawal pengambilan kalori harian 2. Sumber  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 27 - 2014 0 Comment

Hola! Azam nak turunkan berat badan? Bila nak berjaya, kenalah konsisten, komitmen yang tinggi dan disiplin yang kuat. Kalau sekejap nak, sekejap tak nak, Sushah lah jawabnya…Yakin pada diri sendiri dan sematkan dalam diri anda bahawa TIADA YANG MUSTAHIL untuk anda lakukan. Saya percaya tiada yang mustahil kerana hari ini customer saya, Puan W yang mengambil set slim telah berjaya kurangkan berat badan sebanyak 6 kg dengan mengambil set slim dalam masa 4 bulan. ALFALFA+LECITHIN+HERB  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 17 - 2013 0 Comment

Hola! Tuntutan sebagai pelajar ataupun pekerja memerlukan tenaga yang banyak dan emosi yang stabil. Apatah lagi kita sering diuji pelbagai ujian mahupun dugaan. Ada kala seseorang itu mampu berada di atas dan adakala tidak mustahil tiba masanya kita akan rebah dengan segala ujian dunia. Oleh itu kita dituntut atau digalakkan untuk memohon doa ataupun berusaha untuk mendapatkan sesuatu yang lebih baik untuk diri sendiri. Demikian juga tahap kesihatan kita. Dalam kita ingin mencapai kejayaan yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 12 - 2013 0 Comment

Hola! Wanita banyak menghabiskan masa melakukan aktiviti di rumah dan menjaga anak. Setiap detik wanita mahu memastikan tubuh sentiasa sihat dan bertenaga supaya dapat menjalankan pelbagai aktiviti dengan lancar. Oleh itu, wanita perlu bijak membuat pilihan pemakanan tambahan untuk menambah tenaga supaya sentiasa sihat dan bertenaga. Wanita kini bukan sahaja terhad kerja di rumah sahaja bahkan sibuk juga menguruskan urusan pejabat. Walau demikian suplemen bukan saja terhad untuk golongan wanita tetapi ia juga elok untuk  [ Read More ]