Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (16)

Posted by ckyndyg On December - 22 - 2016 Comments Off on Apa Suplemen Wajib Setiap Hari?

Hola! Saya mudah ditanya tentang vitamin apa yang saya ambil setiap hari. Basic vitamin yang saya makan setiap hari tanpa skip ialah B Complex, Vitamin C, Vitalea, Ostematrix dan Energizing Soy Protein (ESP). Kalau dah biasa minum ESP semasa breakfast dan tetiba ESP habis stok, minum milo sahaja… tak kenyang. Cepat jer lapar. memang rasa perbezaannya kalau minum dan tak minum ESP pada waktu pagi. Cayalaaah. Tak tipu ni. ❤️ENERGIZING SOY PROTEIN Stuktur asas badan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 20 - 2016 0 Comment

Ahha! Tahniah! Kepada ibu yang dah mengetahui dirinya hamil anak pertama hingga anak sekarang (kalau tengah mengandung). Antara soalan yang selalu ditanya kepada saya… Kak, kalau dah ambil Vitamin Shaklee ni makan lagi vitamin lain? Kalau saya, saya tak makan vitamin lain sekiranya dah ada Shaklee. Sebab ianya dah lengkap dan amat bagus untuk diamalkan ibu mengandung. Bagi ibu-ibu mengandung, terdapat 4 jenis vitamin wajib diambil oleh ibu hamil. Saya pun mengambil vitamin ni semua  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 10 - 2016 0 Comment

Hola! Beberapa bulan lepas saya ada melihat gambar yang mana Malaysia merupakan antara negara paling champion dalam statistik rakyat OBES. Adoiyai… Doakan kita sama-sama tak termasuk dalam golongan obesiti yang berpenyakit macam-macam. Dari statistik didapati rakyat Malaysia,  seramai 141 orang menghidap penyakit jantung koronari bagi setiap 100,000 orang setiap tahun, iaitu bersamaan 38,000 kes baru setiap tahun. Masya Allah, ramainya yang ada risiko kena serangan jantung 🙁 Nauzubillah. Lemak dan kolestrol memang diperlukan oleh badan untuk pelbagai fungsi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 23 - 2016 0 Comment

Hola! Khasiat dan manfaat protein dlm badan bukan lagi satu rahsia. Ia membawa penghasilan yang elok untuk sel-sel tubuh kita. Menyedari akan khasiat dan keistimewaan ENERGIZING soy protein ( ESP), maka pada bulan ini sekali lagi promosi pembelian 6 can menjadi 7 can. Pengambilan protien membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan sel lama ini dapat disingkirkan. Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 13 - 2015 0 Comment

Ahha! Seperti ibu lain, 1 bulan sebelum usia anak mencecah 2 tahun, saya turut berasa risau bagaimanakah caranya mahu putuskan susu. Sebelum itu, cuba kenang kembali bagaimana susahnya nak mula menyusukan si comel anda dari lahir hingga membesar selincah kini dengan susu ibu. Takkan lah semudah itu dia mahu melupakan anda dan belaian yang diperolehi semasa menyusu itu? Bayangkan dah 2 tahun asyik bersama ibu time nak menyusu dan suddenly kita nak ceraikan susu dengan dia. Ia  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 28 - 2015 0 Comment

Hola! Memberi susu ibu adalah langkah pertama yang sangat penting untuk memastikan kesihatan bayi anda. Susu ibu bukan sahaja mengandungi segala nutrien, tetapi juga menepati jumlah yang diperlukan oleh si manja. Nutrien daripada susu ibu mudah dihadamkan dan diserap oleh badan bayi. Susu ibu juga mengandungi sebatian imunologi yang penting untuk membantu melindungi bayi daripada pelbagai jangkitan, termasuk cirit-birit. Semua bayi hendaklah diberi susu ibu sepenuhnya selama enam bulan pertama hayat mereka bagi menjamin pertumbuhan,  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 22 - 2015 0 Comment

Ahha! Biasanya kita akan lihat anak yang minum susu formula akan menjadi-jadi badannya. Amat jarang orang melihat anak yang menyusu ibu badan anak pun menjadi-jadi or kus semangat. Bahkan orang yang membuat kesimpulan bila lihat baby badan berisi atau gempal mesti susu botol bahkan ada anak yang menyusu badan pun badan menjadi-jadi dan lebih sihat daripada anak yang menyusu formula. Tapi tahukah anda jumlah gula yang tersembunyi di dalam susu formula tersebut? Saya teringat seorang doktor  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 18 - 2015 0 Comment

Ahha! Berpuasa adalah tempoh untuk umat muslim mengawal nafsu makan dan mengelak daripada mengambil sajian secara berlebihan. Semasa berpuasa, ia merupakan satu kaedah yang membolehkan tubuh melakukan proses pembersihan, supaya organ dapat berfungsi dengan lebih berkesan selepas itu. Sepanjang kita berpuasa, semua bahan berbahaya atau mengandungi toksin yang ada  di dalam badan kita akan disingkirkan secara semulajadi. Oleh itu, inilah peluang yang perlu kita manfaatkan sepenuhnya supaya tubuh kita lebih sihat dengan mengamalkan gaya hidup  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 14 - 2015 0 Comment

Hola! Rata-rata yang menghubungi saya bimbang dengan keadaan kulit yang berjerawat. Ini kerana saya akui bila kulit muka kita berjerawat, memang kita rasa tergugat sikit dengan penampilan. Kita rasa kurang keyakinan diri dan bimbang dengan keadaan kulit yang semakin teruk dari sehari ke sehari. Ada yang menghubungi saya ingin mencuba set kulit dan dalam pada yang sama nak mengambil produk pencuci muka yang sesuai. Jadi, saya sarankan set kecantikan Shaklee yang perlu ‘baiki’ sel dari  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 13 - 2015 0 Comment

Hola! Hampir setiap orang mahu memiliki tubuh yang sihat dan bertenaga. Apatah lagi sekiranya badan slim langsing macam biola. Ingat tak… orang lama dalam cerita P Ramlee… kesemua badan pelakon perempuannya langsing dan slim. Bentuk badan macam biola kerana mereka rajin guna korset. Bila badan dah lama guna korset, badan akan mengikut dan nampaklah bentuk badan yang ideal dan idaman hati. Yeehaaa! Hehehehhe….Nak dapat tubuh menawan dengan berat badan ideal bagi memastikan penampilan tampal lebih  [ Read More ]