Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (31)

Posted by ckyndyg On April - 15 - 2015 0 Comment

Ahha! Semasa dalam pantang saya percaya ibu yang menyusukan anak akan mengalami bengkak susu. Bengkak susu sehinggakan sakit yang dialami memang tak terkata. Sentuh payudara pun tak dapat. Baru-baru ini saya kena bengkak susu selepas beberapa minggu dalam pantang menyusukan anak saya. Adoiyai… menguji kesabaran seorang ibu yang beriltizam hendak menyusukan anak sepenuhnya tanpa susu formula. Bengkak susu berlaku apabila kita tidak melekapkan bayi dengan betul, posisi yang salah, lubang susu tersumbat dan kurang kerap  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 14 - 2013 0 Comment

Hola! Masih setia nak cari ubat ke semasa sakit? Masih sukar nak percaya suplemen semulajadi Shaklee dapat memelihara menjaga kesihatan anda? Semulajadi, berkesan, murah dan berbaloi kerana sebotol vitamin dapat bertahan untuk 4 bulan ke atas. Tak ke banyak untungnya tu? Macam marah jer…Takdelaaa. Kali ni nak share pasal suplemen yang bersifat antioksidan spermint seperti GARLIC COMPLEX. Kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex keluaran Shaklee adalah Galic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 28 - 2013 0 Comment

Hola! Di dada akhbar tempatan menyatakan terdapat  penemuan oleh Persatuan Hipertensi Malaysia menunjukkan bahawa dalam tempoh dua dekad akan datang. PENYAKIT TEKANAN DARAH TINGGI dijangka boleh menyebabkan kerugian dalam sektor ekonomi sehingga RM10.5 trilion di peringkat global. Adoiyai..banyaknya duit kita hilang akibat penyakit ini. Ini disebabkan seseorang yang menghadapi tekanan darah tinggi akan disusuli penyakit jantung, strok dan kegagaglan buah pinggang. Ini juga merupakan punca utama morbiditi dan kematian di seluruh dunia. Nauzubillah…   Penyakit ini memerlukan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 9 - 2013 0 Comment

Ahha! Sebelum terlambat…Mac 2013 ‘ Selamat Hari Wanita’ atau ‘Purple Day’. Nasib baik tak Pink Women’s Day’…Tapi warna Pink untuk pesakit AIDS kan. Tak boleh guna Pink. Thats why Womens Day jadi warna Ungu atau kata orang Sarawak…’Ngkodok’. Hargai diri anda sebelum orang lain menghargai anda. Macam mana nak hargai diri sendiri? Pepatah kata ’Sediakan payung sebelum hujan’. Demikian juga dengan diri kita sendiri. Sayangi dan hargai diri sendiri dengan mengambil berat masalah kesihatan seperti  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 25 - 2013 0 Comment

Hola! Ibu saya berbadan kecil dan kurus tetapi kolesterol dia boleh tahan jugak naiknya pada masa-masa tertentu. Jadi, sekarang ni dia berhati-hati mengambil makanan yang dia suka terutamanya seafood.Kami sekeluarga suka sangat makan seafood. Kat Sarawak ni seafoodnya murah berbanding di Semenanjung terutamanya ketam, udang, ikan, ambal dan pelbagai lagi kecuali kerang yang murah di Semenanjung. Sedapnya seafood memang tak terkatakan…apatah lagi add on sayur midin masak belacan. Sapa yang ke Sarawak tak rasa ni  [ Read More ]