Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (15)

Posted by ckyndyg On December - 21 - 2016 Comments Off on Detoks Parasit

Ahha! Pelik sikit topik hari ini. Grup saya dengan bimbingan Master Shaklee saya berkongsi tips untuk menyahkan parasit dalam badan kita semasa bulan mengambang. Nak tanya detail kaitan bulan mengambang dengan parasit saya tak pandai nak bagitau panjang lebar. SERANGAN PARASIT pada tubuh manusia adalah sejenis penyakit yang tersembunyi. Simptom-simptom yang diberi oleh jangkitan parasit ni menyamai simptom penyakit lain, jadi tak ramai orang sedar sebenarnya mereka mengalami masalah parasit. APAKAH PARASIT? Parasit adalah organisma  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 10 - 2016 0 Comment

Hola! Beberapa bulan lepas saya ada melihat gambar yang mana Malaysia merupakan antara negara paling champion dalam statistik rakyat OBES. Adoiyai… Doakan kita sama-sama tak termasuk dalam golongan obesiti yang berpenyakit macam-macam. Dari statistik didapati rakyat Malaysia,  seramai 141 orang menghidap penyakit jantung koronari bagi setiap 100,000 orang setiap tahun, iaitu bersamaan 38,000 kes baru setiap tahun. Masya Allah, ramainya yang ada risiko kena serangan jantung 🙁 Nauzubillah. Lemak dan kolestrol memang diperlukan oleh badan untuk pelbagai fungsi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 2 - 2016 0 Comment

Hola! Kawan, U ada jual set kolesterol tak? Kolesterol I naik laa. Kepala pula asyik pening jer. Dah cek dan gi klinik kesihatan dan sah kolesterol I naik. I diberi doktor pil untuk turunkan kolesterol. Tolong I dapatkan set kolesterol. Ok. Tapi sebelum tu I share dengan U testimoni di bawah ni dulu bagitau saya kat kawan saya. Sekali dengan beberapa penerangan tentang makanan yang boleh mencegah kolesterol makin naik dan naik. Kita ikuti pengkongsian  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 28 - 2016 0 Comment

Ahha! Dayang, ada tak suplemen yang macam antibiotik? Tekanan darah pula tak berapa cantik ni. Agak tinggi. Kalau anda ada masalah nak makan bawang putih, boleh try Garlic Complex. Tak suka makan bawang putih sebab nanti mulut berbau? Tapi jangan lupa kelebihan atau kebaikan bawang putih ni untuk kesihatan tau. Garlic ini berperanan melindungi badan kita daripada racun dan antibiotik yang membunuh bakteria. Nak tahu lebih lanjut keistimewaan Garlic Shaklee? Kebaikan:- 👉Bawang putih juga dapat mencuci darah dan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 15 - 2015 0 Comment

Ahha! Semasa dalam pantang saya percaya ibu yang menyusukan anak akan mengalami bengkak susu. Bengkak susu sehinggakan sakit yang dialami memang tak terkata. Sentuh payudara pun tak dapat. Baru-baru ini saya kena bengkak susu selepas beberapa minggu dalam pantang menyusukan anak saya. Adoiyai… menguji kesabaran seorang ibu yang beriltizam hendak menyusukan anak sepenuhnya tanpa susu formula. Bengkak susu berlaku apabila kita tidak melekapkan bayi dengan betul, posisi yang salah, lubang susu tersumbat dan kurang kerap  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 20 - 2015 0 Comment

Hola! Masalah berkaitan dengan alat sulit amat mengganggu, memalukan dan kaum hawa jarang dan berasa tidak perlu nak menceritakan masalah ‘tersebut’ meskipun dengan doktor. Kebanyakannya wanita akan berdiam diri dan tidak mengambil peduli tentang masalah faraj berbau atau isu jangkitan di faraj. Ini disebabkan mereka beranggapan masalah itu wujud atas faktor usia, tekanan dan lain-lain sehingga menganggapnya masalah biasa meskipun kadang-kadang ia menimbulkan rasa tidak selesa dan mengganggu perjalanan aktiviti harian mereka. Bagi wanita yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 24 - 2014 0 Comment

Hola! Dalam minggu ini ada seorang ibu mengandung mengalami Keputihan dan beliau ingin mencuba suplemen Shaklee bagi meredakan keputihan yang dialaminya. Adalah dianggarkan hampir 80% wanita hamil mungkin mengalami masalah KEPUTIHAN. Ini disebabkan perubahan hormon yang menyebabkan jangkitan kulat. Semasa hamil, hormon estrogen akan menyebabkan faraj mengeluarkan lebih banyak GLYCOGEN. Hormon estrogen yang berlebihan juga menyebabkan kulat lebih senang melekat pada dinding faraj. Keputihan atau lelehan lendir yang keluar dari faraj ada pelbagai sifatnya dan berbeza  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 29 - 2014 2 Comments

Ahha! Kak, ada tak suplemen untuk keputihan, air kencing kotor dan miss ‘v’ berbau? Ada, tapi suplemen yang diambil ini untuk mengatasi keputihan akan semakin baik dengan izinNya. Rata-rata kaum wanita yang kena keputihan berbau dan gatal amat kurang selesa dengan keadaan tersebut. Apatah lagi bila ianya diikuti dengan gatal-gatal. Teringat juga seorang rakan yang mengamalkan suplemen bagi mengatasi keputihannya telah berpuas hati dengan suplemen yang diamalnya. Adalah normal cecair dirembeskan dari miss ‘V’ dan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 13 - 2013 0 Comment

Ahha! Sering selsema? Bersin? Kerap demam? Bersin bila berdepan dengan debu atau kotoran? Allergic? Amboi…amboi…amboi… banyaknya tanda soal.hehehee… Macam tahu jer… Kalau YA, anda perlukan suplemen semulajadi untuk membina sistem imun anda bagi membina ANTIBODI hebat sepanjang tahun. Cheiwaah. Macam hebat jer… Namun kita nak mengekalkan sistem imun dalam badan kita dari hari ke hari agak susah kerana kita sering berhadapan dengan masalah seperti tidak cukup tidur, kurang bersenam ataupun tidak bersenam, makan makanan yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 11 - 2013 0 Comment

Hola! Hampir kesemua wanita mengalami keputihan ni. Tak kira tua ataupun muda. Usia remaja, belia, serta yang hampir menopaus pun mengalaminya. Keluar lendir daripada faraj atau lebih dikenali sebagai KEPUTIHAN, suatu yang biasa kita dengar. Walau bagaimanapun ia boleh memalukan apabila KEPUTIHAN itu mengeluarkan bau dan bahagian sulit gatal-gatal. Lendir pada faraj wanita mempunyai tujuan tertentu termasuk melindungi sel daripada rosak dan kering.Pengeluarannya pula tidak semestinya menandakan ia bermasalah atau ada penyakit berbahaya seperti yang  [ Read More ]