Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (20)

Posted by ckyndyg On October - 22 - 2014 0 Comment

Hola! Masalah ketidakseimbangan hormon antara masalah umum yang dihadapi oleh wanita baik muda mahupun tua. Masalah ini sering menghantui kaum hawa sehinggakan kaum hawa di’cop’ sebagai makhluk yang sentiasa ‘moody’ pada hari-hari tertentu pada setiap bulan. Apakaah? Gggrrrr…. sungguh saya bila mendengar komen seorang belia tentang kaum hawa, yakni boss beliau seorang wanita yang sering meragam pada hari-hari tertentu pada setiap bulan. Adakaah? Jadi, kita tinjau kesannya seperti di bawah. Ketidakseimbangan hormon ini merupakan masalah  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 30 - 2013 0 Comment

Salam ceria! Kali ni saya nak share lagi info pasal kesuburan. Adat hidup kita di dunia ini:- Situasi semasa bujang: Min: Bila nak kahwin? Carilah suami. Lala: InsyaAllah ada jodoh, adalah.   Situasi selepas kahwin: Min: Dah beranak ke? Lala: Belum ada rezeki. Nanti-nantilah. Tertekan? Kecewa? Sakit hati? But please… be positive dear. Ujian daripadaNya untuk orang-orang terpilih sahaja. Setiap pasangan yang dah berkahwin memang naaaakkkk saaannngggaaatttt anak-anak. Apatah lagi bila tengok rakan-rakan yang lain  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 24 - 2013 0 Comment

Hola! Alangkah bertuahnya para ibu yang diberikan Allah swt rezeki untuk mengandung dan melahirkan anak dengan selamatnya. Bagi para ibu yang tidak berpeluang, usah risau, usah khuatir dengan janji Allah kepada anda sebagai seorang isteri mahupun wanita. Ada yang bernasib baik dengan rezeki daripadaNya dari kewangan, ada yang diberiNya rezeki anak yang ramai, ada diberiNya kesihatan yang baik, kebahagiaan bekeluarga dan segala-galanya yang terbaik untuk kita daripadaNya. Bagi ibu yang selamat melahirkan anak, berikut antara  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 18 - 2013 0 Comment

Hola! Akak: Kin, akak kenak Fibroid. Apa suplemen yang boleh mengecutnya kah? Saya: Lama dah akak kenak fibroid kah? Apa kata doktor? Akak: Baru jak detect. Akak dapat tahu dari beberapa artikel tentang GLA Complex yang dapat mengecutkan cyst dan fibroid. Itu antara perbualan saya dengan seorang akak yang ingin atau berazam mengecil atau mengecutkan saiz cyst mahupun fibroid. Sebelum itu, kita kenali dulu apa itu fibroid? Fibroid adalah ketumbuhan biasa yang terdiri daripada sel-sel otot  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 17 - 2013 0 Comment

Hola! Dalam bulan awal Mac 2013 ni saja saya dapat tahu beberapa orang kawan saya telah mengandung. Rasa gembira sangat apabila mendengar mereka mengandung dah beberapa bulan. Namun masih ada beberapa orang yang ingin mengandungkan zuriat sendiri belum lagi berpeluang. Kita hanya merancang tapi Allah yang menentukan rezeki seseorang. Demikian juga yang ingin mencuba mengandung lagi selepas melahirkan seorang anak saja. Selalunya kita perempuan kerap dituding jari berkenaan ketidaksuburan ini. Saya harap anda sebagai suami  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 28 - 2012 0 Comment

Hola! Setiap wanita amat mementingkan tahap kesihatan. Saya berpendapat sedemikian kerana majoriti yang mengambil vitamin@suplemen ini adalah kaum hawa dan bilangan lelaki yang mengambil vitamin tambahan@suplemen ini tidak semeriah kaum hawa. Bagi wanita, kesihatan amat penting kerana mereka memainkan peranan yang penting dalam menjaga kesihatannya serta keluarga juga orang disekelilingnya. Adalah didapati wanita sering sibuk dengan kerja rumah serta karier mereka. Bagi saya, kalau kesihatan saya selalu terjejas, ia akan menyusahkan ahli kelurga lain dan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 27 - 2012 2 Comments

Uuuhhhhaaa…. Saya nak sharing sekejap. Ini pasal GLA. Baru-baru ini, saya didekati rakan yang ingin mengetahui macam mana nak hilangkan gatal-gatal kat badan. So, risik punya risik, study punya study, adalah didapati salah satu produk vitamin tanpa sintetik yang mampu mengawal rasa kegatalan tersebut ialah GLA Shaklee@ Gamma-Linolenic Acid).  Apa specialnya GLA ni? GLA ini diekstrak dari borage seed (herba tradisi orang barat) yang mengandungi 2 kali ganda GLA dalam Evening Primrose Oil (EPO). Borage  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 14 - 2012 2 Comments

Siapa tak nak anak u… Bagi pasangan yang telah lama atau setahun lepas berkahwin tetapi belum memiliki anak sendiri sering mengundang resah. Tekanan semakin hebat apabila bulan bertukar tahun, namun zuriat yang ditunggu-tunggu tak kunjung tiba…Sehinggakan ada sesetengah pasangan dikatakan membuat perancangan tidak mahu memiliki anak terlalu awal. Bagi pasangan yang belum dikurniakan cahaya mata, kedua-dua pasangan perlulah berusaha dan bersedia dari pelbagai aspek kerana rawatan kesuburan merupakan satu proses yang panjang dan tidak menjanjikan  [ Read More ]