Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (13)

Posted by ckyndyg On December - 21 - 2016 Comments Off on Detoks Parasit

Ahha! Pelik sikit topik hari ini. Grup saya dengan bimbingan Master Shaklee saya berkongsi tips untuk menyahkan parasit dalam badan kita semasa bulan mengambang. Nak tanya detail kaitan bulan mengambang dengan parasit saya tak pandai nak bagitau panjang lebar. SERANGAN PARASIT pada tubuh manusia adalah sejenis penyakit yang tersembunyi. Simptom-simptom yang diberi oleh jangkitan parasit ni menyamai simptom penyakit lain, jadi tak ramai orang sedar sebenarnya mereka mengalami masalah parasit. APAKAH PARASIT? Parasit adalah organisma  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 6 - 2016 0 Comment

Ahhaa! Bulan ni agak busy sebab nak siapkan kerja sebelum bercuti bersama anak-anak. Nak buat stok susu EBM Nu’man Haaridh yang semakin berisi dah sekarang. Alhamdulillah sangat Ya Allah. Alhamdulillah. Badan baby semakin kus semangat. Apa-apa pun rasa rindu nak update kedai tersayang ni sentiasa di hati ini. Amboi. Hehehehe… Nak share juga hari ini tentang Lecithin. Semalam kawan rapat saya baru try sebotol sebab nak dapatkan khasiat seperti kuatkan memori. Bukan pecahkan lemak sahaja  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 13 - 2015 0 Comment

Hola! Hampir setiap orang mahu memiliki tubuh yang sihat dan bertenaga. Apatah lagi sekiranya badan slim langsing macam biola. Ingat tak… orang lama dalam cerita P Ramlee… kesemua badan pelakon perempuannya langsing dan slim. Bentuk badan macam biola kerana mereka rajin guna korset. Bila badan dah lama guna korset, badan akan mengikut dan nampaklah bentuk badan yang ideal dan idaman hati. Yeehaaa! Hehehehhe….Nak dapat tubuh menawan dengan berat badan ideal bagi memastikan penampilan tampal lebih  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 11 - 2015 0 Comment

Ahha! Sakit nak buang air besar dan susah nak buang air besar antara masalah yang boleh dikatakan hampir semua orang alaminya. Dengan kata lain sembelit. Kekurangan serat dan air dalam badan antara punca seseorang itu sembelit. Statistik rakyat Malaysia yang mengalami sembelit adalah sekitar 12-19%. Sembelit dianggap perkara biasa dan selalunya tidak dirawat kerana terdapat banyak ubat yang boleh digunakan untuk melegakan masalah ini.Dari Shaklee, antara vitamin yang boleh melegakan masalah sembelit ialah Herb Lax. Herb  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 30 - 2015 0 Comment

Hola! Kebanyakannya kita atau sesiapa yang berasa badannya berisi ingin menghilangkan lemak pada bahagian perut, kaki, paha atau lengan sahaja. Ini disebabkan bahagian-bahagian tersebut sahaja yang menimbulkan kebimbangan kepada individu yang berisi. Tapi kini kita yang nak kurus bukan saja nak nampak cantik atau tambah keyakinan diri tetapi lebih kepada kerana kita nak sentiasa sihat dan bertenaga. Bila berat badan berlebihan, ia bukan saja membimbangkan kita tapi kesihatan pun terkena juga tempiasnya – boleh akibatkan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 29 - 2015 0 Comment

Ahha! Runsing setiap kali nak membuang air besar? Sakitnya SEMBELIT! Sehinggakan nak pergi ke toilet pun takut bila mengenang diri yang sembelit. Sembelit berlaku apabila kesukaran untuk membuang air besar iaitu buang air besar yang kurang daripada 3 kali seminggu yang diikuti dengan sakit sewaktu buang air besar. Punca-punca SEMBELIT 1. Kurang serat tetapi lebih makanan berlemak dan gula. 2. Selalu menahan diri daripada membuang air besar 3. Kurang bersenam atau pergerakan (bersukan membantu pergerakan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 22 - 2014 0 Comment

Hola! Sekarang ini saya percaya ada antara rakan anda atau ahli keluarga terdekat yang dikesan menghidapi penyakit kronik iaitu jantung dan kencing manis. Macam-macam penyakit menimpa dan terpaksa bergantung kepada ubat sepanjang usia mereka. Apa puncanya? Amalan hidup yang tidak sihat? Atau mungkin pemakanan yang tidak dijaga? Kurang senaman? Atau gabungan beberapa punca – makan tak jaga, tak ada senaman, dan ditambah pelbagai faktor tambahan lain? Jadi, anda harus menjaga pemakanan supaya tidak terus obesiti  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 17 - 2014 0 Comment

Hola! Setiap minggu mesti ada yang berminat nak tahu tentang set reshape atau menurunkan berat badan. Tapi hanya beberapa orang yang berjaya menurunkan berat badan seperti yang diidamkan kerana hanya mereka yang benar-benar konsisten dan yakin jer paasti akan berjaya. Ini disebabkan kebanyakan mereka tidak konsisten dan selalu skip makan suplemen yang dibeli daripada saya. Bagi mereka yang nak diet yang sihat, mereka perlu mengetahui jumlah pengambilan kalori sehari. Secara amnya, sepatutnya jumlah kalori sehari  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 29 - 2014 0 Comment

Hola! Dalam bulan April ni salah seorang kawan saya sedang berusaha untuk menurunkan berat badan beliau. Beliau turut mengayuh basikal setempat hehehhee… dalam rumah dengan setiap kayuhan sehingga 2 km sehari. Basikal untuk exercise tu dah lama beli dan masa kini baru nak beria-ia nak menurunkan berat badan normal beliau. Dalam pada masa yang sama dia mengambil set reshape Shaklee – Omega, Lecihtin, Alfalfa, Herb Lax dan Cinch Tea. Menurunkan berat badan bukan seperti berlari  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 17 - 2014 0 Comment

Hola! Sembelit ialah satu keadaan di mana kita sukar untuk membuang air besar atau jarang membuang air besar. Sembelit merupakan satu gejala, bukannya satu penyakit. Bagi orang yang mempunyai kesihatan yang normal, sepatutnya boleh membuang air besar sekurang-kurangnya sekali setiap hari. Sebab-sebab biasa berlakunya sembelit ialah: •   Kurang serat dalam diet. •   Kurang aktiviti fizikal terutamanya di kalangan warga tua. •   Pengambilan ubat-ubatan (terutamanya herba). •   Penyalahgunaan julap. •   Kebiasaan menahan untuk  [ Read More ]