Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (13)

Posted by ckyndyg On October - 25 - 2014 0 Comment

Ahha! Kebanyakannya wanita akan rasa tak suka bila melihat tumit kaki terutamanya pecah-pecah atau merekah. Apatah lagi bila umur masih muda kan? Tahukah anda apabila kulit kaki kering dan merekah atau pecah yang tidak boleh dirawat, ia boleh dijangkiti kuman dan menyebabkan kesakitan. Bagi wanita terutamanya, ia memberi kesan yang tidak menyenangkan. Malahan ia menandakan wanita tidak prihatin dalam penjagaan kesihatan yang merangkumi kecantikan dan kebersihan kaki. Kulit kaki yang normal mempunyai satu lapisan yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 12 - 2014 0 Comment

Hola! Salah seorang anak saudara rakan saya yang meningkat dewasa amat bimbang dengan keadaan kulitnya yang luka-luka akibat digaru, gatal badan kena ECZEMA. Dia berusia 20-an dan sering tergaru-garu terutamanya semasa berpeluh dalam keadaan cuaca yang panas. Kesan eczema ini boleh dilihat di bahagian muka, pelipat siku, belakang lutut, leher, pergelangan tangan, bahkan di keseluruhan tangan dan kaki. Kesan penghidap Eczema pada golongan dewasa sangat ketara lebih ketara di bahagian belakang lutut dan pelipat siku.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 11 - 2014 Comments Off on Adakah Eczema Boleh Dirawat?

Ahha! Bulan lepas saya di whatsapp oleh seorang ibu yang bimbang dengan anaknya yang berusia 2 tahun yang kena Eczema. Jadi, beliau ingin tahu apakah suplemen yang sesuai dengan anaknya. Sebelum itu, kita ketahui dulu apa dia Eczema ni. ECZEMA ialah sejenis penyakit radang kulit di mana kulit kelihatan kering, menjadi gatal, nampak kemerahan, berair, merekah, mungkin terdapat kesan luka, pendarahan, penebalan kulit dan perubahan warna kulit menjadi gelap (hiperpigmentasi). Penyakit ini boleh dihidapi pelbagai  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 6 - 2014 3 Comments

Hola! Dalam awal tahun 2014 ni tadi beberapa bulan Herbal Blend Cream tak ada stok seluruh Malaysia. Kat rumah saya kalau tak ada Herbal Cream tak sah. Untuk kegunaan sekeluarga. Saya mula guna selepas ada free gift sample Herbal Cream dan terus jatuh cinta apabila rasa gatal-gatal kat badan telah hilang. Demikian juga dengan beberapa pembeli yang sebelum itu diberi Herbal Cream dan akhirnya akan membeli 1 cube untuk kegunaan sendiri. Harga kan murah jer  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 6 - 2014 0 Comment

Ahha! Adakah anda sering mengalami kegatalan di badan- sebahagian badan anda? Sekiranya YA, ikuti entri pasal allergic@alahan ni. Allergic@alahan ni macam-macam. Macam saya, saya allergic makanan laut. Kalau makan udang, habis gatal kat  pergelangan tangan, kaki dan jari. Tapi sekarang ni saya taklah semudah nak kena allergic@alahan. Gambar di bawah antara tanda allergic saya. Tapi sekarang dah agak pulih. Kerana apa saya semakin kurang mengalami kegatalan akibat alergi ? Sebab saya makan set allergic@alahan Shaklee  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 13 - 2013 0 Comment

Ahha! Mari kita sama-sama mengenali penyakit Eczema. Ekzema merupakan sejenis penyakit genetik yang dikaitkan dengan sistem pertahanan diri seseorang yang bertindakbalas secara serius terhadap punca yang mengakibatkan alahan. Ini menyebabkan kulit menjadi kemerah-merahan, gatal dan rasa pedih. Bagi eczema pada tahap ringan ke sederhana, penyakit  ini akan mengakibatkan kulit kering, panas dan gatal, manakala dalam kes-kes yang serius, ia menjadi merekah dan boleh mengakibatkan pendarahan.  Menurut pakar – pakar dermatologi, permintaan untuk merawat  eczema  di Malaysia  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 25 - 2013 0 Comment

Salam sayang… Kali ni saya nak share pulak pasal anak yang kena Eczema. Bagi ibu-ibu yang mempunyai anak yang mengalami penyakit ini akan kesian tengok keadaan anak yang tidak selesa dan gatal-gatal. Eczema ini ada yang kering, mengelupas dan kemerahan. Kesian kat anak-anak…rasa hati seorang ibu yang inginkan anaknya sembuh dari sebarang penyakit. Siapa tak sayang anakkan? Jadi, saya nak kongsi cara Deeja yang berjaya memulihkan anak beliau, Muhammad dengan suplemen Shaklee.Antara produk yang digunakannya  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 26 - 2012 0 Comment

Ahha! Rekahan atau pecah2 di sekeliling tumit dan sekitar tapak kaki memang nampak ‘kureng’, hodoh dan mencacatkan penampilan kita. Jika wanita muda, selalu saja ingin mencuba kasut terbuka. Tetapi apabila melihat tumit kaki yang kering dan pecah2, “aduhai…huduh sungguh kakiku ini”. Hakikatnya, masalah tumit merekah juga berlaku pada sesiapa saja. Apatah lagi jika kita tidak menjaga kebersihan dan kesihatan kaki maka ia mudah saja terjadi seperti di bawah: Punca2 merekah & pecah: 1. Penyahidratan kulit  [ Read More ]