Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (7)

Posted by ckyndyg On December - 9 - 2016 0 Comment

Hola! Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya. Ianya bukan daripada haiwan. Tahukah anda? Cheiwaahh… sebiji kapsul Lecithin Shaklee adalah seberat 530mg dan bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan, kita memerlukan 4000mg sehari untuk ia berfungsi membakar atau mengemulsikan lemak-lemak di dalam badan kita. Lecithin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’ atau dalam kata ringkasnya, ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran. Kenapa  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 2 - 2016 0 Comment

Hola! Kawan, U ada jual set kolesterol tak? Kolesterol I naik laa. Kepala pula asyik pening jer. Dah cek dan gi klinik kesihatan dan sah kolesterol I naik. I diberi doktor pil untuk turunkan kolesterol. Tolong I dapatkan set kolesterol. Ok. Tapi sebelum tu I share dengan U testimoni di bawah ni dulu bagitau saya kat kawan saya. Sekali dengan beberapa penerangan tentang makanan yang boleh mencegah kolesterol makin naik dan naik. Kita ikuti pengkongsian  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 6 - 2016 0 Comment

Ahhaa! Bulan ni agak busy sebab nak siapkan kerja sebelum bercuti bersama anak-anak. Nak buat stok susu EBM Nu’man Haaridh yang semakin berisi dah sekarang. Alhamdulillah sangat Ya Allah. Alhamdulillah. Badan baby semakin kus semangat. Apa-apa pun rasa rindu nak update kedai tersayang ni sentiasa di hati ini. Amboi. Hehehehe… Nak share juga hari ini tentang Lecithin. Semalam kawan rapat saya baru try sebotol sebab nak dapatkan khasiat seperti kuatkan memori. Bukan pecahkan lemak sahaja  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 13 - 2015 0 Comment

Hola! Hampir setiap orang mahu memiliki tubuh yang sihat dan bertenaga. Apatah lagi sekiranya badan slim langsing macam biola. Ingat tak… orang lama dalam cerita P Ramlee… kesemua badan pelakon perempuannya langsing dan slim. Bentuk badan macam biola kerana mereka rajin guna korset. Bila badan dah lama guna korset, badan akan mengikut dan nampaklah bentuk badan yang ideal dan idaman hati. Yeehaaa! Hehehehhe….Nak dapat tubuh menawan dengan berat badan ideal bagi memastikan penampilan tampal lebih  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 15 - 2015 0 Comment

Ahha! Semasa dalam pantang saya percaya ibu yang menyusukan anak akan mengalami bengkak susu. Bengkak susu sehinggakan sakit yang dialami memang tak terkata. Sentuh payudara pun tak dapat. Baru-baru ini saya kena bengkak susu selepas beberapa minggu dalam pantang menyusukan anak saya. Adoiyai… menguji kesabaran seorang ibu yang beriltizam hendak menyusukan anak sepenuhnya tanpa susu formula. Bengkak susu berlaku apabila kita tidak melekapkan bayi dengan betul, posisi yang salah, lubang susu tersumbat dan kurang kerap  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 7 - 2015 0 Comment

Hola! Lama tak bersua lepas 2 minggu bersalin. Alhamdulillah saya selamat melahirkan baby boy Nu’man Haaridh pada 21 Mac 2015 yang lepas. Nanti saya akan kongsi entri tentang kelahiran yang istimewa dan dilapangkan Allah saya bersalin anak ke empat saya. Dalam entri ni saya nak share tentang khasiat Lecithin yang pada masa yang sama ianya tengah promosi bulan ini. Badan kita tak boleh hasilkan Lecithin tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan. Lecithin boleh diperolehi melalui  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 30 - 2015 0 Comment

Hola! Kebanyakannya kita atau sesiapa yang berasa badannya berisi ingin menghilangkan lemak pada bahagian perut, kaki, paha atau lengan sahaja. Ini disebabkan bahagian-bahagian tersebut sahaja yang menimbulkan kebimbangan kepada individu yang berisi. Tapi kini kita yang nak kurus bukan saja nak nampak cantik atau tambah keyakinan diri tetapi lebih kepada kerana kita nak sentiasa sihat dan bertenaga. Bila berat badan berlebihan, ia bukan saja membimbangkan kita tapi kesihatan pun terkena juga tempiasnya – boleh akibatkan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 15 - 2015 0 Comment

Hola! Menjalani proses berpantang selepas bersalin telah menjadi amalan turun-temurun masyarakat Melayu. Actually, berpantang mempunyai banyak sangat kebaikan terhadap si ibu kerana ketika berpantang, ibu perlu menjaga tubuh secara luaran dan dalaman. Hasilnya, selepas berpantang ibu akan kembali mendapat bentuk badan seperti sebelum mengandung – berat badan yang banyak turun dan air susu pula mencukupi untuk anak tersayang selama 6 bulan. Set bersalin Shaklee yang terdiri daripada pil, tablet atau kapsul memudahkan ibu-ibu menjalani tempoh  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 7 - 2015 0 Comment

Ahha! Seronok pula dengar bila kawan saya memberitahu bahawa berat badan dia turun 10kg lepas bersalin dalam 2 minggu dan kini berazam nak turun sehingga 47kg (berat sebelum mengandung). Semasa mengandung, berat dia 65kg jer. Sekarang dia menyusukan anak sepenuh masa. Bestkan. Tapi masalahnya sekarang atau kebanyakan ibu lepas bersalin ialah berat badan bertambah selepas melahirkan anak..Peningkatan berat badan selepas bersalin bukan sesuatu yang luar biasa dialami oleh ibu-ibu yang mengalami masalah berat badan yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 19 - 2014 0 Comment

Ahha! “Bayangkan bagaimana takutnya saya untuk ke bilik air dan terpaksa menunggu lama kerana takut  luka jahitan yang masih baru akan terbuka”. Antara kerisauan yang dialami oleh ibu berpantang. Sembelit atau takut nak buang air besar antara masalah yang agak menakutkan ibu berpantang. Bukan apa… ibu imagine tempat jahit itu akan  terbuka bila nak teran. Apatah lagi bila makanan yang diambil semasa berpantang tidak seimbang. Antara situasi  yang kebanyakan ibu alami semasa berpantang ialah :  [ Read More ]