Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (32)

Posted by ckyndyg On December - 21 - 2016 Comments Off on Detoks Parasit

Ahha! Pelik sikit topik hari ini. Grup saya dengan bimbingan Master Shaklee saya berkongsi tips untuk menyahkan parasit dalam badan kita semasa bulan mengambang. Nak tanya detail kaitan bulan mengambang dengan parasit saya tak pandai nak bagitau panjang lebar. SERANGAN PARASIT pada tubuh manusia adalah sejenis penyakit yang tersembunyi. Simptom-simptom yang diberi oleh jangkitan parasit ni menyamai simptom penyakit lain, jadi tak ramai orang sedar sebenarnya mereka mengalami masalah parasit. APAKAH PARASIT? Parasit adalah organisma  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 8 - 2014 0 Comment

Hola! Kakak ipar saya dan beberapa orang anak kawan saya antara mereka yang sering kena serangan asma. Apa yang paling jelas apabila mereka kena serang asma ialah pernafasan pendek dan sering batuk. Jadi, saya nak share sikit tentang info asma daripada Berita Harian yang dapat dijadikan rujukan mereka yang ingin mengetahui tentang asma dan gejala yang ketara. Info Asma: ©       Penyakit yang menjejaskan saluran pernafasan yang membawa udara masuk dan keluar dari paru-paru. ©       Keadaan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 21 - 2014 0 Comment

Hola! Sekarang ini cuaca dan keadaan sekeliling yang tidak menentu boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan terhadap diri seseorang. Apatah lagi dengan keadaan panas. Masa ini cuaca panas terik dan dah beberapa hari cuaca amat panas sehingga sentiasa mencari rasa yang sejuk dan dingin sahaja. Masa mandi pulak takde lagi guna water heater. Sebab air paip pun panas. Tak kira malam atau pagi. Rasa air sejuk diperlukan bagi mengatasi badan yang sentiasa berpeluh. Eh..lain tajuk…lain pula  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 12 - 2014 0 Comment

Hola! Salah seorang anak saudara rakan saya yang meningkat dewasa amat bimbang dengan keadaan kulitnya yang luka-luka akibat digaru, gatal badan kena ECZEMA. Dia berusia 20-an dan sering tergaru-garu terutamanya semasa berpeluh dalam keadaan cuaca yang panas. Kesan eczema ini boleh dilihat di bahagian muka, pelipat siku, belakang lutut, leher, pergelangan tangan, bahkan di keseluruhan tangan dan kaki. Kesan penghidap Eczema pada golongan dewasa sangat ketara lebih ketara di bahagian belakang lutut dan pelipat siku.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 8 - 2014 0 Comment

Hola! Adakah anda mengalami tanda-tanda alahan seperti kerap bersin, batuk , dada berasa ketat, sesak nafas, gatal di beberapa bahagian badan dan ini nyata menjejaskan rutin harian individu yang mengalami alahan @allergic. Alergen yang mencetuskan simptom-simptom di atas ialah debu hama dan pelbagai sisa haiwan di dalam rumah atau sekitar rumah terutamanya bulu haiwan seperti kucing ataupun anjing. Hama debu adalah pencetus utama alahan disebabkan habuk rumah. Hama ini hidup dengan memamah kulit mati dan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 13 - 2013 0 Comment

Hola! Terdapat banyak khasiat Omega Guard Shaklee yang tak dapat dinafikan lagi. Salah satu khasiat Omega ialah kurangkan asma. Asma menyerang tanpa mengira umur kita. Bahkan dengan mudah menurun kepada anak-anak sekiranya ada ibu bapa yang mengidapi asma. Semua kita memerlukan asid lemak Omega-3 di dalam badan kerana badan kita tak dapat menghasilkan asid lemak Omega-3.Asid lemak omega-3 biasanya ditemui dalam haiwan seperti ikan salmon, tuna, serta tumbuhan laut seperti alga, dan beberapa jenis kekacang.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 13 - 2013 0 Comment

Ahha! Sering selsema? Bersin? Kerap demam? Bersin bila berdepan dengan debu atau kotoran? Allergic? Amboi…amboi…amboi… banyaknya tanda soal.hehehee… Macam tahu jer… Kalau YA, anda perlukan suplemen semulajadi untuk membina sistem imun anda bagi membina ANTIBODI hebat sepanjang tahun. Cheiwaah. Macam hebat jer… Namun kita nak mengekalkan sistem imun dalam badan kita dari hari ke hari agak susah kerana kita sering berhadapan dengan masalah seperti tidak cukup tidur, kurang bersenam ataupun tidak bersenam, makan makanan yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 4 - 2013 0 Comment

Hola! Bulan lepas saya menerima sms daripada seorang wanita yang bertanya tentang DTX Complex. Beliau mengalami GGT yang tinggi. Saya pula baru first time dengar benda GGT tu. Tapi memang Alhamdulillah tanpa pertanyaan seperti itu, saya takkan belajar dan dari sebarang pertanyaanlah saya semakin peka dengan jenis-jenis masalah kesihatan yang tertentu. Nak tahu apa itu GGT? GGT tu enzim dalam hati kita. Kadar GGT atau enzim tu tak boleh tinggi sangat kerana ia akan memberi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 22 - 2013 0 Comment

Hola! Adakah anda pernah lupa membawa anak-anak terima vaksin?  Kalau pernah ter’miss’ menerima suntikan, pastikan anda tetap menerima suntikan meskipun telah terlepas tarikh. Sebagai ibubapa kita perlu tambah system imun anak-anak sejak dari bayi lagi bagi mengelakkan mereka kena jangkitan penyakit terutamanya apabila kita menghantar anak-anak ke Taska. Imunisasi adalah salah satu cara ibu bapa nak memberi perlindungan anak-anak daripada beberapa penyakit tertentu cara mudah, selamat dan berkesan. Imunisasi Aktif adalah penggunaan vaksin bagi melindungi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 14 - 2013 0 Comment

Ahha! Selesema merupakan penyakit biasa yang dialami oleh sesiapa sahaja tanpa mengira usia dan biasanya kan ianya diikuti rasa demam. Gabungan kedua-dua demam selsema ini akan menganggu aktiviti harian kita. Kepala rasa berat, hidung pula sumbat. Adoiyaaai… lemah lah rasa badan nak buat kerja ataupun deria makan pun kurang… Apatah lagi keadaan cuaca yang tidak menentu sepanjang tahun, panas dan sejuk selain jangkitan virus pada hidung dan tekak menyumbang penyakit tersebut. Ini akan menyebabkan kita  [ Read More ]