Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (14)

Posted by ckyndyg On April - 19 - 2016 Comments Off on Omega Guard Terbaik

Hola! Omega Guard antara suplemen wajib dalam rumah kami. Kesemua suka makan Omega ni sebab ianya mudah jer nak telan. Bau tak lah kuat sangat. Anak-anak makan. Suami makan sebab tumit dia sakit manakala saya pula makan sebab saya menyusukan baby. Untuk anak-anak, ia bagus diberi kepada mereka kerana Omega ni benar-benar mencairkan kahak mereka dan mudah jer nak keluarkan kahak mereka. Itulaa saya suka beri anak-anak makan omega ni. Mengapa Omega Guard Shaklee? Shaklee  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 15 - 2015 0 Comment

Ahha! Saya nak share beberapa jenis makanan yang dikatakan dapat membakar lemak kita. Bonus ni kalau kita mengamalkan makanan yang dipercayai dapat membakar lemak ni. Apatah lagi bila usia kita semakin meningkat kemampuan tubuh kita untuk membakar kalori akan berkurangan. Metabolisme kita boleh menurun sebanyak 30% sepanjang usia dewasa. Bahkan semakin meningkat kepada 5% bila usia kita menjangkau 40 tahun. Keanjalan otot juga merosot dan paras lemak pula semakin meningkat.   Jadi, dapatkan beberapa jenis  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 3 - 2014 0 Comment

Hola! Bulan promosi berganda kembali lagi dengan promosi terbaik yang ingin mendapatkan OMEGA GUARD. Promosi bulan November ini ialah beli 6 botol dapat percuma 1 botol dan anda juga boleh mendapat potongan 5% sekiranya membeli 2 botol Omega Guard. Kan terbaik promosi Omega bulan ni. Tak pernah lagi Shaklee buat offer berganda-ganda seperti ini tahun-tahun yang lepas dan saya harap anda tak lepas peluang untuk mendapat peluang seperti ini juga. Berikut antara testimoni Omega Guard  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 13 - 2013 0 Comment

Ahha! Biasanya selepas wanita atau ibu melahirkan anak, si ibu akan melalui fasa gemuk atau peningkatan berat badan secara semulajadi. Ini disebabkan semasa si ibu hamil, berlakunya perubahan hormon yang menyebabkan badan mengumpul lemak dan air. Adooiiyaaaiiii. Apa yang pasti, ibu akan bimbang dengan masalah kegemukan atau ‘bonjolan’ pada tubuh selepas bersalin terutamanya di bahagian perut. Huhuhuhuuu. Perkara inilah yang selalu menghantui para ibu selepas bersalin dan keadaan itu merisaukan kerana terganggu dengan penampilan diri.Apatah  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 19 - 2013 0 Comment

Hola! ✿ 7 CARA KEMPISKAN PERUT BUNCIT ✿ 1. Minum air masak yang banyak. Apabila tubuh badan kita menerima sumber air yang banyak, keadaan itu akan mencairkan kuantiti sodium dalam tubuh badan sehingga membolehkan kuantiti air yang keluar dari tubuh badan juga meningkat. Mendapatkan jumlah air yang banyak juga akan menjaminkan fungsi hempedu yang lebih efektif sewaktu proses pembuangan air berjalan dengan lancar. 2. Makan perlahan-lahan. Ketika menjamah makanan, kita tidak digalakkan makan dengan cepat  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 29 - 2013 0 Comment

Hola! Kali ini saya kongsi entri kepada sesiapa yang nak kurus atau reshape badan. Kalau anda perasan, kebanyakannya produk yang ingin kurus tu semuanya turun agak cepat. Nak loss weight cepat2 tanpa memikirkan kesan sekiranya dapat menurunkan berat badan dengan cepat. Bahaya tu! Please ambil tahu juga macam mana proses pengurangan tu berlaku. Kalau dengan Shaklee, berat badan anda tidak menurun dengan banyak atau  mendadak.  Ini disebabkan ia membakar lemakss yang kita taknak dulu. Bahkan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 16 - 2013 0 Comment

Hola!    TAHUKAH ANDA? ·        Statistik pada tahun 2010 mencatatkan, kanak-kanak Mexico paling gemuk di dunia! Kepelbagaian makanan Mexico seperti taco, tortilla dan torta (sejenis sandwic besar), yang secara humornya diberi nama ‘Vitamin T’ kerana menyebabkan kanak-kanak di negara ini berada di tangga teratas dalam carta obesiti dunia dengan BMI melebihi 30. ·        Sekitar 15 peratus kanak-kanak di negara ini dikategorikan sebagai gemuk. Itu statistik lebih tiga tahun lepas. Peratus kanak-kanak yang berusia enam tahun ke atas lebih  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 1 - 2013 0 Comment

Ahha! Sekarang ni kan, penyakit kanak-kanak semakin banyak merebak dengan mudahnya. Ini amat membimbangkan ibu bapa yang menghantar anak-anak atau bayi ke Taska. Bila hantar ke Taska atau nursery, anak-anak akan mudah berjangkit dengan anak-anak lain. Ini termasuklah anak saya sendiri yang sering selsema dan batuk. Tapi, sekiranya kita cuba berusaha untuk mengelakkan anak-anak sering dijangkiti penyakit biasa-biasa tu- selsema, demam dan batuk, Insha Allah akan kurang ratio anak kita dijangkiti penyakit-penyakit tersebut. Jadi, sebagai  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 22 - 2013 2 Comments

Hola! GEMUK? BERAT BADAN BERLEBIHAN? OH TIDAK!!! Mungkin itu adalah perkara yang sering bermain di fikiran bagi mereka yang menghadapi keadaan ini. AKU NAK KURUS SIKIT. Bukan saja gemuk tapi berat badan berlebihan turut menganggu penampilan atau keyakinan seseorang. Lebih BMI dari sepatutnya dah dikategorikan berat badan berlebihan. Ditambah lagi fakta dan statistik menyatakan bahawa penduduk Malaysia sememangnya mengalami masalah kegemukan 3G (Gebu, Gempal dan Gemuk). Ia disokong oleh apa yang diucapkan oleh Menteri Kesihatan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 21 - 2013 0 Comment

Hola! Apakah jenis lelaki yang anda suka? Gagah? Berbadan sasa? Kurus? Hensem? Putih ataupun hitam kulitnya? Sawo matang? Hehehe… Pelik pulak intro entri saya kali ni. Tanya pasal lelakilah pulak. Bukan apa, saya nak share keutamaan mengamalkan cara hidup Lelaki yang sihat. LELAKI yang gagah, berbadan sasa ataupun hensem tak semestinya atau bermakna kebal dari serangan penyakit.Ini disebabkan penyakit menyerang tanpa mengira jantina. Cuma bezanya golongan LELAKI dan WANITA ialah keprihatinan  terhadap cara hidup yang  [ Read More ]