Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (16)

Posted by ckyndyg On December - 19 - 2016 0 Comment

Hola! Sungguh lama tak bersua di sini. Berbulan dah tak sempat nak update kat sini. Rindu tau nak update blog ni. Bz sangat dengan kerja yang tak habis- habis. Sehinggakan promosi setiap bulan berlalu begitu saja tanpa dimaklumkan kat semua. Maaf lupa kewajipan untuk promosi beberapa bulan ni. Jadi bulan ni nak bagi tau tentang Omega Guard walaupun bulan ni bukan bulan promosi Omega. Saja suka share tentang Omega Guard Shaklee yang hebat ni.😉 KENAPA  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 10 - 2016 0 Comment

Hola! Beberapa bulan lepas saya ada melihat gambar yang mana Malaysia merupakan antara negara paling champion dalam statistik rakyat OBES. Adoiyai… Doakan kita sama-sama tak termasuk dalam golongan obesiti yang berpenyakit macam-macam. Dari statistik didapati rakyat Malaysia,  seramai 141 orang menghidap penyakit jantung koronari bagi setiap 100,000 orang setiap tahun, iaitu bersamaan 38,000 kes baru setiap tahun. Masya Allah, ramainya yang ada risiko kena serangan jantung 🙁 Nauzubillah. Lemak dan kolestrol memang diperlukan oleh badan untuk pelbagai fungsi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 2 - 2016 0 Comment

Hola! Kawan, U ada jual set kolesterol tak? Kolesterol I naik laa. Kepala pula asyik pening jer. Dah cek dan gi klinik kesihatan dan sah kolesterol I naik. I diberi doktor pil untuk turunkan kolesterol. Tolong I dapatkan set kolesterol. Ok. Tapi sebelum tu I share dengan U testimoni di bawah ni dulu bagitau saya kat kawan saya. Sekali dengan beberapa penerangan tentang makanan yang boleh mencegah kolesterol makin naik dan naik. Kita ikuti pengkongsian  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 10 - 2015 0 Comment

Ahha! Bagi golongan lelaki, kesihatan mungkin bukan isu utama yang digemari untuk dikongsi dengan orang yang rapat. Namun ini tidak bermakna soal kesihatan boleh dipandang ringan. Ini disebabkan ada beberapa penyakit yang sering dikaitkan dengan lelaki yang jika tidak dirawat dengan betul boleh menjejaskan tahap kesihatan dan juga boleh membawa maut. Salah satu penyakit golongan lelaki ialah gout. Penyakit gout ialah salah satu bentuk ARTRITIS yang disebabkan oleh pengumpulan hablur asid uric pada sendi. Siapa  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 13 - 2015 0 Comment

Ahha! Seperti ibu lain, 1 bulan sebelum usia anak mencecah 2 tahun, saya turut berasa risau bagaimanakah caranya mahu putuskan susu. Sebelum itu, cuba kenang kembali bagaimana susahnya nak mula menyusukan si comel anda dari lahir hingga membesar selincah kini dengan susu ibu. Takkan lah semudah itu dia mahu melupakan anda dan belaian yang diperolehi semasa menyusu itu? Bayangkan dah 2 tahun asyik bersama ibu time nak menyusu dan suddenly kita nak ceraikan susu dengan dia. Ia  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 28 - 2015 0 Comment

Hola! Memberi susu ibu adalah langkah pertama yang sangat penting untuk memastikan kesihatan bayi anda. Susu ibu bukan sahaja mengandungi segala nutrien, tetapi juga menepati jumlah yang diperlukan oleh si manja. Nutrien daripada susu ibu mudah dihadamkan dan diserap oleh badan bayi. Susu ibu juga mengandungi sebatian imunologi yang penting untuk membantu melindungi bayi daripada pelbagai jangkitan, termasuk cirit-birit. Semua bayi hendaklah diberi susu ibu sepenuhnya selama enam bulan pertama hayat mereka bagi menjamin pertumbuhan,  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 13 - 2015 0 Comment

Hola! Hampir setiap orang mahu memiliki tubuh yang sihat dan bertenaga. Apatah lagi sekiranya badan slim langsing macam biola. Ingat tak… orang lama dalam cerita P Ramlee… kesemua badan pelakon perempuannya langsing dan slim. Bentuk badan macam biola kerana mereka rajin guna korset. Bila badan dah lama guna korset, badan akan mengikut dan nampaklah bentuk badan yang ideal dan idaman hati. Yeehaaa! Hehehehhe….Nak dapat tubuh menawan dengan berat badan ideal bagi memastikan penampilan tampal lebih  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 2 - 2015 0 Comment

Ahha! Saya rasa beberapa orang hati ibu akan berasa bimbang dengan hasil susu yang dipam apabila menjelang Ramadhan. Bukan apa… bimbang dengan stok takut berkurangan dan anak kekurangan bekalan air susu semasa ditinggalkan bekerja kelak. Ibu yang amat kuat hati ingin menyusukan anak akan berusaha sedaya mungkin untuk menjayakan penyusuan secara eksklusif 6 bulan dan meneruskan penyusuan sehingga umur anak 2 tahun. InshaAllah. Ibu akan mencari ikhtiar pelbagai cara untuk menambah air susu untuk bekalan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 29 - 2015 0 Comment

Hola! Baru berkesempatan nak share hari ini. Kalau anda ingat, baby saya Nu’man Haaridh dalam kategori underweight dan saya suami isteri bertungkus lumus berusaha untuk menaikkan berat badan baby. Apa yang saya buat? Apa susulan yang kami suami isteri buat? Kami memberi kata putus untuk tidak memasukkan tiub di dalam badan baby. Susah nak jaga nanti kalau saya turun bekerja. Bayangkan baby nak menggunakan tiub itu selama 6 bulan. Jadi, kami membuat keputusan untuk memberi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 12 - 2015 0 Comment

Hola! Teringat saya kata-kata seorang Pensyarah… “Mereka yang kerap makan ikan merupakan golongan yang cerdik pandai’. Rasa percaya dan tak percaya pula masa tu mendengar kata-kata tersebut. Namun saya tidak menafikan mereka yang kerap makan ikan dan memperolehi asid lemak Omega-3 yang sangat mempengaruhi otak kita serta membantu dalam perkembangan intelektual fetus (terbaik untuk ibu mengandung). Apakah khasiat terkandung dalam ikan berbanding dengan sumber protein yang lain? Apa yang diperolehi dari ikan seperti ikan laut,  [ Read More ]