Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (26)

Posted by ckyndyg On February - 17 - 2013 4 Comments

Hello…, puan ada jual suplemen untuk atasi masalah sembelit tak? Ada…Herb Lax bagi yang meringankan kerja membuang kita… tapi kalau untuk ibu yang hamil, lepas bersalin atau menyusukan anak, Oste-Matrix boleh dimakan 4 tab sebelum tidor setiap malam.Kalau macam tu…saya nak try HerbLax dululah… Gembiranya hati saya apabila ada suami yang menelefon saya bagi pihak isteri yang sembelit. Syukor…tak semua suami tak ambil berat pasal isteri kan..kan..kan..Syabas! Bukan pemanggil sahaja yang mengalami sembelit tu. Saya  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 19 - 2013 0 Comment

Hola! Kesakitan yang kita alami adalah semata-mata isyarat bahawa ada sesuatu yang tidak kena di bahagian anggota badan kita. Ini termasuklah sakit di bahagian belakang kita. Sakit belakang ni subjektif.Kebanyakan sakit sakit tulang belakang disebabkan oleh sebab-sebab yang tidak spesifik dan kadang-kadang kita boleh mengalami sakit belakang ni on-off Kadang-kadang sakit belakang boleh disebabkan oleh masalah biasa seperti mengangkat barang, postur semasa bekerja di pejabat dan sebagainya. Apabila mengangkat barang, ramai yang lazimnya membongkokkan badan,  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 16 - 2012 0 Comment

Ah ha… Sekarang ini kan tidak kira tua ataupun muda ramai yang mengalami masalah rambut gugur. Sedikit demi sedikit ianya gugur tapi yang kita takut ialah makin lama makin banyak rambut gugur sehinggalah menyebabkan sesiapa yang mengalaminya hilang keyakinan diri. Bahkan saya sendiri pun takut apabila selepas bersalin rambut gugur bagaikan mutiara (dianggap mutiara berharga hihihii). Kulit kepala sentiasa gatal dan tangan saya pulak gatal mencabut rambut di kawasan yang gatal tu. Sampai peringkat pernah  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 29 - 2012 0 Comment

Adohaai… Buasir. Sakitnya Pernahkah anda mengalami:- Pendarahan sebelum dan selepas membuang? Kegatalan @ rasa gatal pada dubur? Lelehan lendir? Sakit semasa membuang? Sukar untuk membuang air besar? Sekiranya anda mengalami tanda-tanda di atas, bermakna anda menderita mengalami penyakit buasir.Keadaan seperti di atas mestilah dirawat dengan cepat supaya anda tidak akan dibedah kemudian hari. Buasir juga berlaku akibat dari tekanan atau stress yang berlebihan Faktor-faktor penyebab BUASIR ialah: Sembelit Berat badan berlebihan Mengandung Tekanan di dalam  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 22 - 2012 0 Comment

                          JANGAN MENYIKSA DIRI SENDIRI atau ahli keluarga sekiranya dapat dielakkan. OSTEMATRIX@KALSIUM amat perlu bagi setiap orang. Sesiapa saja amat…amat memerlukan kalsium apatah lagi orang tua, ibu mengandung, ibu yang menyusukan anak. Ini  disebabkan badan kita memerlukannya untuk pembentukan badan dan bagi mengekalkan tulang dan gigi yang kuat. (membesar dengan kuat!)  Tahukah anda berapa banyak kalsium diperlukan? Menurut Institut Kesihatan Kebangsaan, ia mengesyorkan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 16 - 2012 0 Comment

Panduan Pemakanan & Gaya Hidup Ibu yang Hamil Bagi ibu-ibu yang sedang mengandung, mengambil pemakanan yang sihat sebelum semasa dan selepas hamil adalah penting. Ini untuk meningkatkan kesihatan ibu dan mengurangkan risiko anak mengalami kecacatan sewaktu lahir kelak Di sini saya ingin berkongsi dengan para ibu supaya mengambil vitamin tanpa sintetik atau dihasilkan dari sumber yang semulajadi. Antara yang disyorkan ialah: Vitamin B Complex yang turut mengandungi asid folik ini amat penting untuk perkembangan saraf  [ Read More ]