Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (16)

Posted by ckyndyg On April - 15 - 2014 Comments Off on Rawat Sakit Wanita dengan OsteMatrix Shaklee

Ahha! Menurut hasil kajian, perempuan adalah enam kali lebih mudah untuk mendapat osteoporosis berbanding lelaki. Osteoporosis biasa berlaku pada kaum hawa yang berumur melebihi 60 tahun dan mempunyai berat badan kurang daripada 60 kg. Perempuan yang sudah menopaus memang berisiko untuk mendapat osteoporosis. Macam-macam penyakit wanita boleh alami sekiranya kekurangan kalsium di dalam badan. OsteoMatrixTM dirumus untuk membantu mencapai tahap optimum vitamin D, apabila digabungkan dengan tambahan pelbagai nutrien seperti ShakleeVita -Lea ®. Kekurangan pemakanan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 14 - 2014 0 Comment

Hola! Wanita adalah lima kali lebih banyak berbanding lelaki menghidapi osteoporosis. Akibat dari proses penuaan, tulang akan kehilangan protein dan kandungan mineral. Kekurangan kalsium yang sangat ketara boleh mengakibatkan tulang kita lemah dan rapuh sehingga terdedah kepada keretakan.  OsteMatrix menyediakan 1,000 mg kalsium untuk membantu membina tulang dan mengoptimumkan jisim tulang, mengekalkan keupayaan tulang dan kerosakan tulang secara perlahan serta mengurangkan risiko osteoporosis di kemudian hari. OsteMatrix® Shaklee terbukti secara klinikal dengan menyediakan matriks unik  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 13 - 2014 0 Comment

Ahha! “Pregnant lagi ke? Bukan ke puan masih menyusukan anak yang berusia 8 bulan ke? Rezeki saya puan”. Adakah anda tergolong dalam golongan ibu yang sedang hamil dan menyusukan anak?  Sekiranya tiada masalah sepanjang hamil, ibu tersebut boleh saja menyusukan anaknya. Kini ramai ibu yang hamil walaupun masih lagi menyusukan bayi mereka yang masih kecil. InsyaAllah ibu (mereka) akan mudah melahirkan anak yang sihat tanpa masalah. Bayangkan mereka menyusukan anak memerlukan tenaga dan kalori yang banyak  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 18 - 2014 1 Comment

Hola! Baru berkahwin dan ingin mengetahui tanda-tanda anda atau isteri anda hamil? Maklumlah kan baru cuti akhir tahun dan sekiranya termasuk dalam golongan subur, kemungkinan ada pasangan yang mengalami tanda-tanda hamil dan ragu-ragu dengan simptom-simptom ibu mengandung. Berikut antara simptom-simptom ibu yang hamil yang biasa dialami oleh setiap bakal ibu. 1. Haid yang lewat Adakah anda mengalami haid yang lewat? Walaupun ini merupakan simptom utama kehamilan, tetapi terdapat juga beberapa penyebab lain yang boleh kitaran  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 18 - 2013 0 Comment

Hola! Nak menyusukan anak? Dalam berpantang ke? Kalau YA,bacalah sekejap tentang cerita meyusukan anak tersayang.Kebanyakan ibu yang baru melahirkan anak saya percaya berazam nak menyusukan anak sepenuhnya sehingga sekurang-kurangnya 6 bulan tanpa campur susu formula. Tapikan, berapa peratus ibu tersebut berjaya menyusukan anak secara eksklusif 6 bulan? Biasanya para ibu menganggap menyusukan anak perkara sangat mudah dan dianggap kacang jer…Jadi, banyaklah para ibu tidak membuat sebarang persediaan atau membuat persiapan yang salah.Malahan ada para ibu  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 9 - 2013 0 Comment

Hola! Antara testimoni:” Alhamdulillah..sejak amalkan set berpantang Shaklee ni badan memang rasa cergas je..semalam genap sebulan dah drive kereta pergi klinik untuk check up saya n baby..terkejut doktor dengan nurse kat klinik kesihatan tu..diorang kata masa jumpa saya macam orang tak berpantang je..masa 1st baby dulu dah sebulan pun rasa macam tak larat sangat nak berjalan..terbaiklah produk shaklee ni!” Anda bila lagi?Jangan pening pening lagi untuk cari Set Pantang kerana yang terbaik hanyalah dari Set  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 8 - 2013 0 Comment

Hola! “Kak, saya nak set menyusukan anak. Kalau boleh nak full set supaya saya dan bayi mendapat khasiat sepenuhnya dengan pengambilan suplemen semulajadi Shaklee ni  kak. Dia tanya, Akak guna set mana? Akak makan semua sekali- B Complex, Vitalea, Vitamin C ,Ostemastrix, Alfalfa  dan Energizing Soy Protein deng.  Dapat ek menambah air susu badan?  InshaAllah dapat bagi yang mengikuti rules & regulation menyusukan si manja. Sentiasa  menyusukan si manja setiap 2-3 jam Pam sekiranya bayi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 1 - 2013 0 Comment

Hola! Saya  biasanya akan menasihatkan ibu yang mengalami susu yang merudum untuk membuat Power Pumping. Jadi, saya nak share tentang Power Pumping.  Ringkasnya, power pumping tu kita pam 10 minit then rest 10minit. Pam lagi 10minit rest 10minit..buat sampai cukup sejam. Apabila buat kedua-dua belah skali gus guna double pam. Bagi yang guna single pam pulak, pam sebelah kanan 10minit then sebelah kiri 10minit. Buat sampai sejam jugak..power pumping (pp) ni buat sekali je sehari.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 18 - 2013 0 Comment

Hola! Senggugut atau dysmenorrhoea adalah masalah biasa yang dialami oleh kebanyakan wanita terutamanya semasa usia remaja atau angkat dara kata orang Sarawak. Semasa saya masih remaja atau di bangku persekolahan, saya tergolong dalam golongan yang mengalami senggugut ni. Sakit di bahagian perut atau ari-ari amat tidak terkata. Rasa loya nak muntah pun ada pada masa sakit tu. Pening kepala, dan kadang-kadang saya terpaksa cuti sendiri kerana tidak larat nak bangun. Alhamdulillah, lepas bersalin saya dah  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 12 - 2013 0 Comment

Hola! Ibu-ibu yang mengandung,mengalami pelbagai macam masalah.  Ada yang kurang berat badan, lebih berat badan, kurang darah, bahkan ada yang kena kencing manis dan darah tinggi semasa mengandung. Itulah antara pengalaman-pengalaman yang dilalui beberapa orang ibu yang sedang mengandung. Apa yang penting bagi saya ialah mengamalkan cara makan yang betul dan sihat untuk kandungan dan diri sendiri.  Jom  ketahui juga beberapa isu yang perlu diambil berat  semasa hamil ya ibu-ibu. Berat badan semasa hamil Sewaktu  [ Read More ]