Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (25)

Posted by ckyndyg On November - 16 - 2015 Comments Off on Sihat Cantik dengan Collagen Powder

Hola! Makanan tambahan kolagen kini semakin banyak di pasaran dan mudah didapati dengan harga yang mampu milik. Cuma yang membezakannya ialah kualiti kandungan dan keberkesanannya serta kesesuaian pengambilan kolagen terhadap individu tersebut. Apabila mencecah usia 30-an, penghasilan kolagen secara semulajadi pada kulit semakin menyusut dan oleh itu kita memerlukan makanan tambahan yang dapat menampung kehilangan kolagen di kulit dan sendi kita. Kolagen adalah lapisan protein yang ada pada kulit, tulang, otot dan tisu penyambung pada  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 6 - 2014 0 Comment

Ahha! Kulit kusam, merekah, kering dan kelihatan tua berbanding usia sebenar adalah akibat corak pemakanan yang tidak sihat yang telah diamalkan dalam jangka masa yang panjang. Matahari merupakan musuh kulit yang paling dahsyat kerana ia akan mengakibatkan penuaan pramatang kulit yakni kedutan, warna kulit yang tidak sekata, pigmentasi, kekeringan, kulit melandut dan kusam. Dua jenis sinar matahari yang merosakkan kulit kita iaitu sinar UVA yang akan menebus jauh ke dalam kulit kita dan merosakkan kolagen  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 12 - 2014 0 Comment

Hola! Setiap wanita yang hamil akan melalui pengalaman kehamilan yang berbeza. Kita dapat tahu apabila wanita yang mengandung dan telah melahirkan anak akan bercerita pengalaman masing-masing. Ada yang bengkak kaki, sembelit, kejang kaki, berat badan  yang berlebihan, kena diabetes dan macam-macam lagi. Kehamilan bukan sahaja mengubah bentuk fizikal seorang wanita tetapi juga mengubah selera mereka. Ada juga wanita yang hamil berfikiran bahawa 3 bulan pertama saat yang sangat sukar terutamanya bagi mereka yang baru mengandung  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 9 - 2013 0 Comment

Hola! Sekali lagi pasal Shaklee Collagen Powder atau SCP. Kan tengah promosi bulan ni. Bulan Oktober pada tahun ini banyak kenangan best laah. Pertama, Shaklee dah mula guna Sistem Online. Kedua, promosi Shaklee Collagen Powder (SCP) dan paling best ialah Vitamin C SR 500mg akan dikeluarkan pada bulan ini juga. Extra best pulak ialah bulan birthday sayaaa.Hehehe… Orang selalu nak minta PM, PM please- ak tahu harga SCP. Tapi bila PM cakap harga sekian.sekian.sekian…Kenapa Shaklee mahal  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 8 - 2013 0 Comment

Hola! Semenjak promosi Collagen Powder Shaklee ni, saya pun excited membeli Collagen. Rugi tak beli masa ni. Kongsi dengan rakan-rakan lain beli sampai 6 kotak so ada free sekotak tu bahagi lagi. Kan banyak jadinya. UV pun boleh tahan massyyyuukkkk. Tengah bulan depan dapat extra side income lah pulak. Alhamdulillah. Beli 3 kotak pula, CONFIRM dapat MEMBERSHIP FREE. Masa ni bila anda beli collagen ni, postage pun FREE. Ish…ish…ish… tak sabar nak lihat perbezaan sebelum  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 7 - 2013 0 Comment

Hola! Hajat dihati rasa nak beli tapi bajet pula lari. Pigmentasi pula semakin mengganas di kulit muka terutamanya di bahagian bawah mata. Ish, susah betul nak buat pilihan. Tapi yang bestnya bulan ni promosi Collagen Powder Shaklee yang tiada tandingan khasiat dan keberkesannnya dengan Collagen lain. Semulajadi, confirm berkesan kerana ianya produk yang terhasil dari ujian klinikal yang dijalankan oleh Shaklee sehinggalah ia benar-benar terbukti berkesan selepas 8 minggu penggunannya. Apa sebenarnya KOLAGEN ni? Kolagen  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 3 - 2013 0 Comment

Hola! Promosi. Hot Promosi bulan Oktober – bulan kelahiran sayaaa… Nak bagi beberapa suplemen dengan harga istimewa untuk mereka yang membeli daripada sayaaaa.Bulan ni saya nak anda tahu pasal Collagen. Bila usia semakin meningkat, kolagen akan berkurang. Kulit juga menjadi lebih sensitif dan kurang elastik. Masalah pigmentasi dan jeragat lebih senang terjadi jika terdedah pada cahaya matahari secara berterusan. Apa keistimewaan Shaklee Collagen Powder tu? Apa beza Collagen Powder Shaklee dengan Collagen lain di pasaran.Collagen  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 5 - 2013 0 Comment

Hola! Saya nak share kesihatan kulit di wajah mahupun di badan kita. Beberapa hari ini asyik cerita pasal CoQ10 je. Bagi menjaga kulit dan mencegah pigmentasi berlaku, ada beberapa perkara perlu kita ambil berat. Antaranya ialah penjagaan amalan pemakanan, ataupun makanan tambahan dan cara penjagaannya. Bukan semborono je cuci muka dengan pencuci yang tidak diketahui bahan kandungannya. Dalam penjagaan kulit, tidak kira wajah mahupun badan, pastikan anda tidak terlalu terdedah dengan sinaran matahari. Penuaan pra matang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 22 - 2013 0 Comment

Hola! Biasa makan makan segera tak?Tipuuu kalau cakap tak pernah.Hahahaah…. Istilah makanan segera, ‘Instant’, ‘3 in 1’ sememangnya sudah tidak asing pada zaman serba canggih ini. Suka Milo 3 in 1, Horlick 3 in 1. Maggi? Tepuk dada tanya selera. Semuanya nak cepat kan. Sampaikan nak cantik pun nak cepat-cepat. Nak slim pun cepat-cepat. Apaaa celop? Kita sebenarnya cukup taksub dengan apa saja yang membabitkan isu segera sehinggakan untuk sihat dan kelihatan muda pun ramai yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 29 - 2013 0 Comment

Hola! Umpama mimpi ngeri bila proses penuaan berlaku dengan cepat atau tiba sebelum waktunya. Malahan, penuaan mampu mengganggu emosi seterusnya memberi kesan psikologi. Apatah lagi apabila kulit wajah rakan yang sama umur yang masih kenyal, anjal, halus, bersih tanpa jeragat. Antara langkah yang boleh kita ambil bagi melambatkan proses penuaan daripada berlaku ialah dengan menggantikan semula KOLAGEN yang telah berkurangan di dalam badan kita. Apabila kita kekurangan KOLAGEN, jelas kelihatan… Garis-garis  halus kesan ketawa; Kedutan; Lingkaran hitam  [ Read More ]