Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (5)

Posted by ckyndyg On August - 22 - 2013 0 Comment

Hola! Biasa makan makan segera tak?Tipuuu kalau cakap tak pernah.Hahahaah…. Istilah makanan segera, ‘Instant’, ‘3 in 1’ sememangnya sudah tidak asing pada zaman serba canggih ini. Suka Milo 3 in 1, Horlick 3 in 1. Maggi? Tepuk dada tanya selera. Semuanya nak cepat kan. Sampaikan nak cantik pun nak cepat-cepat. Nak slim pun cepat-cepat. Apaaa celop? Kita sebenarnya cukup taksub dengan apa saja yang membabitkan isu segera sehinggakan untuk sihat dan kelihatan muda pun ramai yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 3 - 2013 0 Comment

Ahha! Tak nak Alfalfa? Tak dapat mengambil Alfalfa? Jangan susah hati.. Kami ada menyediakan set menyusu yang tidak mengandungi Alfalfa. Apa yang ada dalam set ini? Hanya tambah OsteMatrix saja.. Apatah lagi bulan ni bulan offer OsteMatrix .Amat untung ibu-ibu yang menyusukan anak dan mengambil berat tentang keperluan nutrisi harian untuk diri sendiri dan anak. Ibu yang menyusukan anak bukan sahaja ingin menambahkan bekalan susu untuk anak bahkan juga ingin nampak sihat dan tulang kuat.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 31 - 2012 0 Comment

Apa Vitamin Shaklee yang diambil oleh pengguna2 di dalam testimoni di atas? Jelas ianya sungguh berkesan dan selamat digunakan oleh semua golongan. Vitamin E sejenis antioksidan yang kuat (dapat mengelakkan kulit teroksida) dan boleh larut dalam lemak di mana ia melambatkan proses penuaan,bahkan dengan pengambilan jangka panjang, ia melembutkan tekstur kulit anda. Dan yang paling voguenya vitamin E Shaklee ini ialah ia membantu menghilangkan jerawat dan parut-parut jerawat, meningkatkan ketahanan sel kulit serta kulit wajah  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 30 - 2012 0 Comment

4 Set Penyusuan yang sangat POPULAR! Alhamdulillah 2013 adalah lembaran baru bagi semua insan dan ibu khususnya….terutama bagi mereka yang baru mengenali dunia penyusuan. Ingin saya kongsikan 4 set penyusuan yang benar-benar mempunyai permintaan yang sangat tinggi. Empat set itu ialah 1. Set B ===== Mengandungi Multivitamin@ Vita-lea dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Alfalfa Sesuai untuk ibu yang TIDAK mempunyai masalah penyusuan Tujuan utama mengambil supplemen ialah untuk memperkayakan nutrisi dalam  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 23 - 2012 1 Comment

Hola! Baru-baru ini rakan sekerja kakak saya mengguna Vita-lea, Vit C dan B Complex. Dia mengalami tekanan darah tinggi. Jadi, dia makan selama 2 bulan dan syukur Alhamdulillah bila diperiksa tekanan darah tinggi beliau, bacaannya menurun dan doktor menyuruhnya berhenti mengambil ubat darah tinggi @Hypertensi. Darah tinggi merupakan faktor utama untuk mendapat penyakit kronik lain seperti arteri koronari, cerebrovaskular, arteri periferi dan kegagalan ginjal. Bahkan mereka berisiko untuk mendapat strok atau angin ahmar. Darah tinggi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 21 - 2012 0 Comment

Hola! Anemia atau lebih dikenali sebagai peyakit kurang darah lazimnya sering dialami oleh wanita dan remaja perempuan. Anemia akan menyebabkan seseorang itu mudah pitam, lesu, kurang cerdas dan cergas, mudah letih serta mengantuk. bagi para pelajar yang mengalami anemia pula,mereka akan mengalami kurang daya tumpuan dalam pelajaran. Apabila seseorang itu mengalami anemia, hemoglobin di dalam sel darah merah akan berkurangan. Hemoglobin adalah pengangkut oksigen dan zat makanan ke seluruh badan. Otak kita memerlukan oksigen dan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 8 - 2012 0 Comment

Ahha! Kali ini saya ingin berkongsi mengenai khasiat Alfalfa dengan ibu2 sekalian. tengok macam mana botol dulu. Shaklee ada 2 jenis botol iaitu kecil (330bj) dan besar (700bj). 1. Apa itu Alfalfa? Sejenis tumbuhan/ herba yang sangat kaya dengan nutrisi. Tumbuhan kekacang yang berakar panjang yang boleh menyerap banyak zat makanan yang jauh di dalam tanah. Kajian makmal mendapati Alfalfa mengandungi 3% asid aspartik yang berfungsi untuk mengnyahkan amonia, menolong melindungi sistem saraf pusat, merawat  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 16 - 2012 0 Comment

Panduan Pemakanan & Gaya Hidup Ibu yang Hamil Bagi ibu-ibu yang sedang mengandung, mengambil pemakanan yang sihat sebelum semasa dan selepas hamil adalah penting. Ini untuk meningkatkan kesihatan ibu dan mengurangkan risiko anak mengalami kecacatan sewaktu lahir kelak Di sini saya ingin berkongsi dengan para ibu supaya mengambil vitamin tanpa sintetik atau dihasilkan dari sumber yang semulajadi. Antara yang disyorkan ialah: Vitamin B Complex yang turut mengandungi asid folik ini amat penting untuk perkembangan saraf  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 14 - 2012 2 Comments

Siapa tak nak anak u… Bagi pasangan yang telah lama atau setahun lepas berkahwin tetapi belum memiliki anak sendiri sering mengundang resah. Tekanan semakin hebat apabila bulan bertukar tahun, namun zuriat yang ditunggu-tunggu tak kunjung tiba…Sehinggakan ada sesetengah pasangan dikatakan membuat perancangan tidak mahu memiliki anak terlalu awal. Bagi pasangan yang belum dikurniakan cahaya mata, kedua-dua pasangan perlulah berusaha dan bersedia dari pelbagai aspek kerana rawatan kesuburan merupakan satu proses yang panjang dan tidak menjanjikan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 10 - 2012 4 Comments

Salam Hari Lebaran. Lepas puasa, kita beraya…masa yalah kita selalunya kurang sihat… demamlah..batoklah… coz bertukar masa kita menjamu selera… back to square lepas berpuasa. Jadi, saya nak kongsi vitamin-vitamin yang tanpa sintetik tok dengan kitak orang semua. Bukan nak fokus dengan vitamin menyusu anak saja k. tapi untuk sekeluarga boleh makan.Antara vitamin tanpa sintetik yang disyorkan ialah: vitamin b-complex, vit c & multivitamin@vita-lea. 1. Vit b-complex:  Dapat membekalkan tenaga dengan membantu pelepasannya dari makanan.  Membantu  [ Read More ]