Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (16)

Posted by ckyndyg On February - 2 - 2015 0 Comment

Ahha! Serba ringkas pasal suplemen yang pertama dicipta di dunia hari ini. VitaLea with iron formula ini sambut borndaynya yang ke 100 tahun pada tahun 2015 dan ia adalah multivitamin pertama yang dicipta di dunia. Saya berasa bangga sebab consume multivitamin yang jenamanya bertahan hingga sekarang. Asalnya dari cecair kemudian dinaiktaraf kepada tablet yang lebih mudah diambil. Tablet VitaLea Shaklee ini disaluti dengan serbuk nutrisi – ‪spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 20 - 2013 0 Comment

Ahha! Definasi dan punca masalah kesuburan. Masalah kesuburan atau infertility adalah kegagalan pasangan untuk hamil setelah mencuba selama satu tahun (atau enam bulan, sekiranya pasangan wanita berusia 35 tahun). Masalah kesuburan boleh berpunca sama ada daripada pasangan wanita (30 peratus), pasangan lelaki (30 peratus) atau kedua-duanya mempunyai masalah (20 peratus). Sebanyak 20 peratus kes masalah kesuburan tidak diketahui penyebabnya. Penyebab masalah kesuburan pada wanita adalah seperti masalah ovulasi (polycytic ovaries), endometriosis, sejarah jangkitan kuman pada  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 12 - 2013 0 Comment

Hola! Ibu-ibu yang mengandung,mengalami pelbagai macam masalah.  Ada yang kurang berat badan, lebih berat badan, kurang darah, bahkan ada yang kena kencing manis dan darah tinggi semasa mengandung. Itulah antara pengalaman-pengalaman yang dilalui beberapa orang ibu yang sedang mengandung. Apa yang penting bagi saya ialah mengamalkan cara makan yang betul dan sihat untuk kandungan dan diri sendiri.  Jom  ketahui juga beberapa isu yang perlu diambil berat  semasa hamil ya ibu-ibu. Berat badan semasa hamil Sewaktu  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 28 - 2013 0 Comment

Ahha! Topik yang suka sangat saya sharing ialah penyusuan anak. Kalau dalam sebulan tak share pasal penyusuan anak ni, tak sah rasanya. Sebab diri sendiri kan menyusukan anak. Happy sangat bila dapat menyusukan anak. Bukan semua ibu berpeluang menyusukan si manja tersayang. Jadi, bagi kita yang dapat dan berpeluang menyusukan anak, why not tak bagikan? Kita ada suami, ada anak… semuanya anugerah Allah… kenapa sia-siakan mereka terutamanya memberi anak susu badan. Susu ibu merupakan sumber  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 18 - 2013 0 Comment

Salam sayang semua. Once mengandung dan selamat melahirkan anak, kita dah rasa lega. Fuuuhhh…leganya lepas beranak kan..kan…kan…Tapi belum hilang sakit bersalin, kita dalam acara berpantang lah pulak.Masa inilah kita berjaga siang dan ada yang berjaga malam. Jadi ‘mak guard’ lah pulak kan…Kan kita perlu jaga anak. Menyusukan anak setiap jam dan memantau tahap kesihatan sendiri dan baby. Masa saya dulu baby kena jaundice, kena pantau setiap jam. Badan penat sangat. Tertunduk-tunduk menyusukan Habib. Nasib baik  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 10 - 2013 4 Comments

Hola! “Kurus na orang ya”…Kalau ditiup angin bas atau lori, entah-entah lari ke tepi badannya. Hahahaha….takkan macam itu sekali penangan orang yang kurus. Jangan ketawa! Kecik hati orang yang kurus baca enrty ni nanti. Ooppsss… cool down…ada caranya nak tambah berat badan tu. Tapi sebelum itu, kenali kenapa anda masih kurus dan bagaimana nak tambah berat badan? Kalau dengan Shaklee, amalkan MealShakes atau add on ESP, Vitamin B Complex dan Vita-lea@Multivitamin ni, insyaAllah naik selera  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 22 - 2013 0 Comment

Hola! Set menyusu yang sering mendapat sambutan hebat ini amat terkenal bagi ibu yang ingin menyusu anak sepenuhnya eksklusif 6 bulan atau sehingga 2 tahun.Dalam banyak2 set vitamin penyusuan, set 3M yang paling lengkap dan kegemaran ramai. Antara sebabnya adalah manfaat@kebaikan yang sangat banyak dan kesan susu ibu yang bertambah, dapat diperolehi lebih cepat hasil kombinasi vitamin b, c, multivitamin, alfalfa, kalsium dan protein. So, kalau tanya set yg mana harus dipilih, pastinya Set 3M  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 16 - 2013 0 Comment

Ahha! Apabila wanita mengandung atau hamil, mereka memerlukan sejumlah suplemen yang dapat memenuhi keperluan kedua-dua pihak yakni, ibu dan anak yang dikandung. Sekiranya kekurangan nutrisi dalam diet harian untuk ibu mengandung, ia akan memberi kesan terhadap ibu khasnya. Jadi, Shaklee turut menampilkan set yang sesuai lagi lengkap bagi ibu mengandung dari awal trimester hingga akhir trimester. Pengambilan suplemen atau vitamin tanpa sintetik ini umpama memakai tali pinggang keledar. Kalau anda pakai, anda berasa selamat dan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 6 - 2013 1 Comment

Hola! Mesti ada orang tertanya ada ke set pantang Shaklee? Selalunya ibu-ibu akan memilih yang berbentuk jamu,air masak dan agak kurang yang mempercayai keberkesanan memakan vitamin tanpa sintetik atau semulajadi Shaklee semasa dalam pantang. Bukan ibu2 sahaja berfikiran demikian. Bahkan sebelum saya jatuh cinta dengan Shaklee saya turut berfikiran demikian tetapi apabila merasai keberkesanan, yakni terbukti berkesan, saya berasa bersyukur kerana berpantang dengan set pantang Shaklee. Kenapa saya mengatakan ianya amat berkesan? Pertama, badan berasa  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 30 - 2012 0 Comment

4 Set Penyusuan yang sangat POPULAR! Alhamdulillah 2013 adalah lembaran baru bagi semua insan dan ibu khususnya….terutama bagi mereka yang baru mengenali dunia penyusuan. Ingin saya kongsikan 4 set penyusuan yang benar-benar mempunyai permintaan yang sangat tinggi. Empat set itu ialah 1. Set B ===== Mengandungi Multivitamin@ Vita-lea dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Alfalfa Sesuai untuk ibu yang TIDAK mempunyai masalah penyusuan Tujuan utama mengambil supplemen ialah untuk memperkayakan nutrisi dalam  [ Read More ]