Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (14)

Posted by ckyndyg On December - 18 - 2013 1 Comment

Hola! Suka tak suka bila masa berpantang ibu tidak mengalami sebarang masalah? Mestilah sukakan. Hati senang, rasa gembira anak sihat ibu cepat sembuh. Agak-agaknya tak sabar lagi nak mengalami rasa berpantang dalam situasi macam tu. Memang puas hati dengan set pantang Shaklee bagi mereka yang mengamalkannya. Tapi dalam masa berpantang tu kan, salah satu masalah yang timbul ialah SEMBELIT. Tapi sekiranya anda mengambil Set Berpantang Shaklee,insyaAllah anda tidak akan rasa takut nak ke tandas. Bahkan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 18 - 2013 0 Comment

Hola! Nak menyusukan anak? Dalam berpantang ke? Kalau YA,bacalah sekejap tentang cerita meyusukan anak tersayang.Kebanyakan ibu yang baru melahirkan anak saya percaya berazam nak menyusukan anak sepenuhnya sehingga sekurang-kurangnya 6 bulan tanpa campur susu formula. Tapikan, berapa peratus ibu tersebut berjaya menyusukan anak secara eksklusif 6 bulan? Biasanya para ibu menganggap menyusukan anak perkara sangat mudah dan dianggap kacang jer…Jadi, banyaklah para ibu tidak membuat sebarang persediaan atau membuat persiapan yang salah.Malahan ada para ibu  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 12 - 2013 0 Comment

Hola! Wanita banyak menghabiskan masa melakukan aktiviti di rumah dan menjaga anak. Setiap detik wanita mahu memastikan tubuh sentiasa sihat dan bertenaga supaya dapat menjalankan pelbagai aktiviti dengan lancar. Oleh itu, wanita perlu bijak membuat pilihan pemakanan tambahan untuk menambah tenaga supaya sentiasa sihat dan bertenaga. Wanita kini bukan sahaja terhad kerja di rumah sahaja bahkan sibuk juga menguruskan urusan pejabat. Walau demikian suplemen bukan saja terhad untuk golongan wanita tetapi ia juga elok untuk  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 25 - 2013 0 Comment

Hola! Tengah mencari suplemen tambahan yang sesuai diambil semasa mengandung ke? Sekiranya YA, saya mempunyai jawapan kepada anda yang sedang hamil. Set ibu hamil ni banyak sangat khasiatnya terutama kaki kita semakin kerap cramp bila dinihari atau waktu tidur. Ada pula yang mengalami kekurangan darah dan ada pula yang mengalami darah tinggi tiba-tiba. Bila time mengandung ni, kita perlu mengambil diet tambahan bagi supaya kita rasa gembira dengan perubahan yang dialami. Bukanlah muka tu susah  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 2 - 2013 0 Comment

Hola! Saya menerima panggilan telefon daripada seorang ibu yang mengandung dan ingin mendapatkan nasihat tentang suplemen yang sesuai diambil memandangkan dia selalu rasa pening-pening atau ala2 pitam. Rupa-rupanya bila dirisik, dia mengalami masalah kurang darah. Apa yang menyebabkan kurang darah dan apa suplemen yang sesuai? Untuk pembentukan janin, asid folik merupakan salah satu komponen vitamin B yang penting. Pengambilan vitamin B atau kandungan asid folik dalam Vitamin B Complex untuk mengelak kejadian spina bifida dan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 31 - 2013 0 Comment

Hola! Selepas melahirkan anak, kita sebagai  ibu semestinya memerlukan penjagaan perawatan diri secara eksklusif dan rapi dalam tempoh berpantang hari bagi membantu menyihatkan kembali kesihatan keseluruhan tubuh agar kembali sihat dan segar. Takkan kita nak muka pucat je lepas berpantang. Sepanjang kita hamil, 36-40 minggu, tubuh kita akan mengalami pelbagai perubahan bukan sahaja dari segi pertambahan berat badan, malahan berlaku juga perubahan hormone, pengembungan angin atau tekanan terhadap system penghadaman. Keletihan selepas bersalin akibat dari  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 24 - 2013 0 Comment

Ahha! Adakah anda ingin menyusu anak secara eksklusif sekurang-kurangnya 6 bulan? Sebab bulan seterusnya bayi dah mula makan makanan pejal. Nak tahu? Kajian menunjukkan bahawa bayi yang menyusu ibu akan belajar merangkak lebih awal dan belajar bercakap lebih awal. Bahkan bayi juga dipercayai mempunyai IQ yang lebih tinggi – secara purata, bayi yang mneyusu ibu selama tujuh hingga sembilan bulan mempunyai tahap kecerdasan yang lebih tinggi daripada bayi yang kurang menyusu ibu kurang daripada tujuh  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 13 - 2013 0 Comment

Ahha! Semasa hamil ni dah memang mencabar ibu-ibu yang mengandung kan? Tapi hati tetap seronok kerana berpeluang mengandung dan mengalami pelbagai pengalaman yang menarik dan kadang-kadang membimbangkan ibu yang mengandung. Semasa saya hamil, saya pernah mengalami masalah jangkitan pundi kencing dan terdapat beberapa simptom yang ingin saya kongsi dengan ibu-ibu hamil yang mengalami masalah ini. Antara simptom-simptomnya ialah: Sakit, pedih atau tidak selesa semasa kencing Kerap membuang air kecil atau rasa hendak kencing selalu je  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 28 - 2012 0 Comment

Malaysia kaya dengan buah-buahan tempatan dan saya suka makan buah-buahan tempatan ini. Paling saya suka ialah buah jambu. Tak kira , jambu batu ke, air ke, janji jambu. Hehehehe…I like… jadi, saya nak kongsi pasal keistimewaan beberapa buah-buahan tempatan yang senang atau mudah didapati tanpa mengira musim. Menikmati buah-buahan tempatan amatlah menjimatkan dan kaya dengan pelbagai khasiat dan memberi beberapa manfaat kepada anda yang gemar makan buah. Buah merupakan sumber utama yang membekalkan kita vitamin,  [ Read More ]