Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (18)

Posted by ckyndyg On November - 10 - 2016 0 Comment

Hola! Beberapa bulan lepas saya ada melihat gambar yang mana Malaysia merupakan antara negara paling champion dalam statistik rakyat OBES. Adoiyai… Doakan kita sama-sama tak termasuk dalam golongan obesiti yang berpenyakit macam-macam. Dari statistik didapati rakyat Malaysia,  seramai 141 orang menghidap penyakit jantung koronari bagi setiap 100,000 orang setiap tahun, iaitu bersamaan 38,000 kes baru setiap tahun. Masya Allah, ramainya yang ada risiko kena serangan jantung 🙁 Nauzubillah. Lemak dan kolestrol memang diperlukan oleh badan untuk pelbagai fungsi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 16 - 2015 Comments Off on Kesan Makan Vitamin E

Hola! Lama bebenar tak jenguk ke Myhabibysuperb ni. Masa makin singkat bila asyik melayan anak tersayang yang masih kecil/baby. Dalam hati Allah jer tahu betapa gatalnya jemari ni nak menaip atau update blog kesayangan saya ni. Rindu tau. Tak nak lepaskan peluang keemasan yang free ni, saya nak gembar gembur kan suplemen yang promosi pada bulan Oktober bulan istimewa saya ni. Salah satunya ialah Vitamin E. Tengoklaa kesan penggunaan Vitamin E akak dalam gambar di  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 14 - 2015 0 Comment

Hola! Rata-rata yang menghubungi saya bimbang dengan keadaan kulit yang berjerawat. Ini kerana saya akui bila kulit muka kita berjerawat, memang kita rasa tergugat sikit dengan penampilan. Kita rasa kurang keyakinan diri dan bimbang dengan keadaan kulit yang semakin teruk dari sehari ke sehari. Ada yang menghubungi saya ingin mencuba set kulit dan dalam pada yang sama nak mengambil produk pencuci muka yang sesuai. Jadi, saya sarankan set kecantikan Shaklee yang perlu ‘baiki’ sel dari  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 15 - 2015 0 Comment

Hola! Energizing Soy Protein dihasilkan daripada 30 kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. ESP ini merupakan satu-satunya produk di pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino yang penting di mana badan kita tak dapat nak menghasilkan asid amino tersebut. ESP juga dipenuhi dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Ianya sangat sesuai untuk semua peringkat umur tua -muda. Sekiranya anda kalau sesiapa yang anda kenal atau tahu mengalami  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 26 - 2015 0 Comment

Hola! Banyak-banyak penyakit, salah satu penyakit yang menggerunkan ialah KANSER. Ini disebabkan kita banyak ditakuti betapa bahayanya penyakit tersebut sehingga boleh memabawa maut. Teringat dengan seorang rakan yang hanya disyaki oleh doktor biasa kena Kanser Otak kerana dia selalu sakit kepala. Pada hari kejadian (dimaklumkan doktor) dia dah down dan asyik menangis. Masa tu belum disahkan lagi. Keesokkan harinya baru jumpa doktor pakar dan doktor memaklumkan bahawa dia tidak menghidap kanser. Ia cuma migrain biasa.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 26 - 2015 0 Comment

Ahha! Masalah jerawat boleh berlaku bermula pada usia kita remaja sehingga akhir dewasa. Apa yang tak puas hati tentang jerawat ni ialah kesan jerawat tu yang tak chantek. Parut! Ada pelbagai jenis jerawat tetapi jerawat acne vulgaris adalah kategori biasa yang kita alami akibat dari ketidakseimbangan hormon. Macam saya, awal trimester mengandung dulu ~ jerawat tumbuh silih berganti. Tapi bila dah trimester kedua & ketiga Alhamdulilllah takde lagi timbul dan tinggal parut jerawat.   Jerawat  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 13 - 2015 0 Comment

Ahha! Semasa mengandung, terdapat sebilangan ibu terpaksa membuat pilihan sama ada nak melahirkan anak secara normal ataupun pembedahan. Sekiranya ibu memilih pembedahan, tentulah atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan untuk melahirkan anak tersebut. Tapi kebiasaannya ibu yang melahirkan anak secara pembedahan mengalami tempoh pemulihan bahagian Caesar yang lebih lama berbanding ibu yang melahirkan anak secara normal. Parut luka akibat pembedahan juga antara yang kurang disenangi oleh ibu berkenaan. Justeru, berikut antara tips atau petua yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 30 - 2014 0 Comment

Hola! Kali ni nak share pasal antioksidan yang diperlukan dalam badan kita untuk menentang ‘musuh-musuh’ sekeliling kita. Badan kita mesti ada ‘bahan’ untuk menapis bahan tercemar daripada terus bermaharajalela di dalam badan kita. Oleh itu, dapatkan sumber makanan yang kaya dengan antioksidan seperti coklat. Ini kerana coklat mengandungi Flavonoid yang turut bertindak sebagai antioksidan. Bahkan mereka yang suka makan coklat sekurang-kurangnya sekali seminggu akan kurang risiko serangan jantung sehingga 44%. Coklat yang bagus ialah ‘dark  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 29 - 2014 0 Comment

Ahha! Tampil dengan wajah berkulit bersih, cerah dan berseri akan menambah keyakinan diri kita selain melambangkan corak penjagaan kecantikan seharian. Bagaimanapun, bukan semua  yang diimpikan dapat dilaksanakan kerana segelintir kita mengalami wajah bermasalah  akibat beberapa faktor. Saya percaya mungkin sudah banyak produk dicuba namun ia tidak mampu memberikan kepuasan maksimum bagi menghilangkan kesan jerawat, jeragat,kedutan mahupun kulit kusam dan gelap. Untuk meningkatkan keyakinan diri, mengatasi masalah kulit, anda boleh mencuba untuk mengurangkan pigmen atau jeragat  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 25 - 2014 0 Comment

Ramai orang masih tak percaya yang vitamin Shaklee adalah hasil dari sumber semulajadi. Masih lagi ingat Shaklee tetap guna bahan kimia untuk menghasilkan suplemennya. Padahal setiap suplemen yang dihasilkan merupakan hasil uji kaji oleh berpuluh orang saintis yang mementingkan suplemen yang mesra alam semulajadi. Buktinya, kadang-kadang Shaklee mengalami kehabisan stok beberapa suplemen akibat dari menunggu sumber-sumber semulajadi matang, dapat diguna ataupun diekstrak. Contohnya sekarang, apa yang tiada stok ialah Nutriferon. Ini kerana Shaklee menunggu sumber-sumber  [ Read More ]