Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (31)

Posted by ckyndyg On January - 27 - 2017 0 Comment

Hola! Bulan ni bulan yang ditunggu-tunggu peminat Vivix. Sebabnya bulan Januari 2017 ni promosi Vivix sedang berlangsung. Sebagai pengetahuan rakan pembaca, Shaklee akan membuat promosi 1 jenis suplemen setiap bulan dan bulan ni merupakan promosi Vivix. Kenapa kami Pengedar Sah Shaklee@Pengguna Shaklee suka mewar-warkan promosi Vivix pada bulan promosi? Ini disebabkan bila bulan promosi, pengguna Vivix akan dapat harga yang best sangat. Bila beli 2 botol Vivix, dapat less 5% manakala bila beli 6 botol  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 7 - 2015 0 Comment

Hola! Setiap orang terutamanya wanita mengidamkan wajah atau kulit yang sihat dan cantik. Oleh itu, tak hairan ramai yang inginkan kesempurnaan (memang taklah sempurna) sehinggakan sanggup berbuat apa saja supaya nampak cantik dan kulit sihat. Tak kira sesiapapun kan, sama ada orang tu dah dikurniakan cantik ke, separa cantik ke pasti mahukan terus menyerlah dari segi penampilan. Walaubagaimanapun, atas sebab faktor-faktor tertentu, bentuk wajah kita akan berubah mengikut perubahan usia kita. Bila usia kita semakin  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 27 - 2015 0 Comment

Ahha! Cantiknyaaa! Satu perkataan magic bagi seorang wanita yang telah berusia. Apatah lagi bila ditegur… Wow! Masih muda dan slim walaupun dah berumur 40 tahun ke atas. Apa rahsia? Ungkapan cantik memang tak dapat dipisahkan dengan wanita yang sentiasa mendambakan kecantikan yang kekal. Tapi? Dapatkah kita mengekalkan kecantikan itu setelah kita berusia 30 tahun ke atas? Nak kata kita kekal cantik tak juga tapi proses penuaan itu dapat dilambatkan dengan beberapa cara atau melalui amalan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 26 - 2015 0 Comment

Hola! Banyak-banyak penyakit, salah satu penyakit yang menggerunkan ialah KANSER. Ini disebabkan kita banyak ditakuti betapa bahayanya penyakit tersebut sehingga boleh memabawa maut. Teringat dengan seorang rakan yang hanya disyaki oleh doktor biasa kena Kanser Otak kerana dia selalu sakit kepala. Pada hari kejadian (dimaklumkan doktor) dia dah down dan asyik menangis. Masa tu belum disahkan lagi. Keesokkan harinya baru jumpa doktor pakar dan doktor memaklumkan bahawa dia tidak menghidap kanser. Ia cuma migrain biasa.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 18 - 2015 0 Comment

Ahha! Penyakit yang sangat ditakuti dan antara pembunuh utama rakyat Malaysia ialah Kanser. Kanser berlaku disebabkan oleh perubahan dalam gen yang mengawal pembesaran dan pemusnahan sel. Kebiasaannya sel akan menjadi tua dan mati seterusnya diganti dengan sel yang baru. Tetapi sel kanser membiak apabila selepas proses penuaan sel tersebut tidak mati malah membiak menjadi berganda-ganda. Jadi, saya ingin share tentang pemakanan tambahan Vivix yang dikatakan dapat membantu membina sel-sel sihat dengan cepat. Dalam Vivix, salah satu  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 12 - 2015 0 Comment

Ahha! Penuaan bermula dan mudah kelihatan pada wajah kita. Proses penuaan menjadikan seseorang itu runsing dan rasa kurang keyakinan diri. Apatah lagi bila melihat wajah rakan-rakan yang sebaya tapi wajah tak makan dek proses penuaan yang jelas. Tak banyak, sedikit sebanyak turut terasa dengan perbezaan yang jelas.  Dengan kewujudan pelbagai jenis produk kecantikan, kesihatan, gaya hidup sihat selain rawatan berteknologi tinggi, ia mengurangkan rasa kebimbangan kerana ia mudah didapati. Cuma anda perlu dapatkan produk kesihatan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 30 - 2014 0 Comment

Hola! Kali ni nak share pasal antioksidan yang diperlukan dalam badan kita untuk menentang ‘musuh-musuh’ sekeliling kita. Badan kita mesti ada ‘bahan’ untuk menapis bahan tercemar daripada terus bermaharajalela di dalam badan kita. Oleh itu, dapatkan sumber makanan yang kaya dengan antioksidan seperti coklat. Ini kerana coklat mengandungi Flavonoid yang turut bertindak sebagai antioksidan. Bahkan mereka yang suka makan coklat sekurang-kurangnya sekali seminggu akan kurang risiko serangan jantung sehingga 44%. Coklat yang bagus ialah ‘dark  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 2 - 2014 0 Comment

Ahha! Tertarik dengan artikel yang menyatakan ‘Diabetes tidak boleh dipulihkan tetapi dengan usaha yang mencukupi, kita boleh melambatkan atau menghentikan komplikasinya penyakit ini.‘ Ini kerana mengawal tahap kandungan glukos atau gula dalam daarah amat penting kepada penghidap diabetes. Kawalan gula dalam darah dalam tempoh yang panjang membawa komplikasi termasuklah jantung, buah pinggang, retinopati dan neuropati (kerosakan saraf). Mengikut Kajian Kesihatan dan Kemorbidan Kebangsaan (NHMS) Malaysia pada tahun 2011, adalah dianggarkan 360juta penduduk dunia merupakan penghidap  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 19 - 2014 0 Comment

Hola! Arini nak share tentang Antioksidan. Dari mana anda boleh dapatkan makanan yang mengandungi antioksidan yang tinggi, bagaimana kita dapat radikal bebas dan fungsi antioksidan dalam kehidupan kita seharian. Sumber Antioksidan:- Antioksidan ini boleh diperolehi daripada buah-buahan dan sayur-sayuran. Antioksidan daripada Vitamin – A, C dan E. Vitamin C boleh diperolehi daripada buah-buahan manakala Vitamin E daripada minyak. Antioksidan daripada kumpulan enzim. Superoksida Dismutes (SODs), katalese dan peroksidase. Antioksidan karotenoid seperti likopen dan karoten (  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 12 - 2014 Comments Off on Terbukti Lambatkan Proses Penuaan

Hola! Sempena bulan GLA Complex sedang promosi, jadi saya nak selit sikit pasal penuaan kulit kita. Kita akan melalui proses penuaan kulit tanpa mengira pangkat, usia dan siapa pun kita. Tapi yang membezakan proses penuaan kita dengan orang lain ialah cepat atau lambat proses penuaan kulit itu berlaku. Kita boleh melambatkan sikit proses penuaan itu berlaku dengan memelihara dan mengambil berat pemakanan dan kesihatan kita secara umumnya. Proses penuaan disebabkan 2 faktor iaitu:- 1] Unsur  [ Read More ]