Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (6)

Posted by ckyndyg On July - 14 - 2015 0 Comment

Hola! Rata-rata yang menghubungi saya bimbang dengan keadaan kulit yang berjerawat. Ini kerana saya akui bila kulit muka kita berjerawat, memang kita rasa tergugat sikit dengan penampilan. Kita rasa kurang keyakinan diri dan bimbang dengan keadaan kulit yang semakin teruk dari sehari ke sehari. Ada yang menghubungi saya ingin mencuba set kulit dan dalam pada yang sama nak mengambil produk pencuci muka yang sesuai. Jadi, saya sarankan set kecantikan Shaklee yang perlu ‘baiki’ sel dari  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 16 - 2015 0 Comment

Ahha! Sakit gigi ek? Masalah sakit gigi secara tiba-tiba boleh menyebabkan emosi kita berubah serta-merta. Bukan apa… banyak-banyak sakit kan, sakit gigi amat menyakitkan bila ditambah rasa ngilu. Mood akan berubah dan sangat sensitif semasa sakit gigi. Kalau pening kepala, masih dapat tahan. Begitu juga dengan sakit perut. Tapi kalau sakit gigi, fuuh… memang moody semacam jer. Bila sakit gigi, kepala akan pening, marah dengan bunyi bising dan rasa nak marah jer. Sakit gigi sering kali  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 15 - 2015 0 Comment

Hola! Energizing Soy Protein dihasilkan daripada 30 kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. ESP ini merupakan satu-satunya produk di pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino yang penting di mana badan kita tak dapat nak menghasilkan asid amino tersebut. ESP juga dipenuhi dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Ianya sangat sesuai untuk semua peringkat umur tua -muda. Sekiranya anda kalau sesiapa yang anda kenal atau tahu mengalami  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 2 - 2015 0 Comment

Hola! Masalah rambut gugur antara masalah yang dialami lelaki dan wanita.  Secara purata, orang dewasa mempunyai 100,000 hingga 150,000 helai rambut. Bagi masalah yang mengalami keguguran rambut, biasanya dalam 100 helai akan gugur sehari. Jadi, jika rambut gugur ketika menyikat atau mencuci, jangan risau kerana itu perkara normal. Tapi yang perlu dirisaukan ialah rambut kita semakin menipis bila semakin berusia termasuklah wanita yang baru lepas bersalin. Jadi, boleh ketahui apakah vitamin dan mineral yang boleh  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 28 - 2015 0 Comment

Hola! Pemakanan yang betul semasa dalam pantang amatlah penting. Bagi saya, saya lebih suka gabung perubatan moden dan pemakanan yang tradisional semasa dalam pantang. Pemakanan ni penting kerana ia akan membantu memastikan badan kita benar-benar sihat dan segar semasa dalam pantang. Menyusukan anak dan penjagaan diri dalam pantang perlu diutamakan. Ini supaya kedua-dua pihak saya dan anak@bayi mendapat kesihatan yang baik sepanjang dalam berpantang. Semasa bersalin ibu berkerah dengan hebat, urat saraf banyak cedera dan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 19 - 2015 0 Comment

Ahha! Pernah dengar berpantang dari sudut Islam? Kurang isu berpantang dalam Islam dibangkitkan di mana-mana. Ini kerana berpantang berasal dari adat Melayu, iaitu bermaksud hari-hari yang perlu ibu tempuhi selepas melahirkan anak sama ada 40 hari atau 44 hari dan ada juga yang sampai 100 hari. Tapi biasanya kita guna 40-44 hari yang dikatakan penuh tradisional dan kurang ‘strict’ bila dah lebih 60 hari. “Semasa waktu Rasulullah SAW, wanita di dalam nifas akan duduk (dikecualikan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 15 - 2015 0 Comment

Hola! Menjalani proses berpantang selepas bersalin telah menjadi amalan turun-temurun masyarakat Melayu. Actually, berpantang mempunyai banyak sangat kebaikan terhadap si ibu kerana ketika berpantang, ibu perlu menjaga tubuh secara luaran dan dalaman. Hasilnya, selepas berpantang ibu akan kembali mendapat bentuk badan seperti sebelum mengandung – berat badan yang banyak turun dan air susu pula mencukupi untuk anak tersayang selama 6 bulan. Set bersalin Shaklee yang terdiri daripada pil, tablet atau kapsul memudahkan ibu-ibu menjalani tempoh  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 31 - 2014 0 Comment

Ahha! Rambut yang sihat menjadi idaman semua orang baik lelaki dan perempuan. Ia juga antara masalah kesihatan yang seering diajukan oleh mereka yang mengalami masalah keguguran rambut dan Alhamdulillah kerana kebanyakan mereka yang mengambil suplemen untuk mengurangkan masalah keguguran rambut akibat daripada perubahan hormon dan bukan masalah genetik akan berasa puas hati selepas menggunakan selama sebulan paling singkat.  Ini disebabkan masalah keguguran rambut boleh membuatkan seseorang berasa rendah diri untuk berhadapan di khalayak ramai ataupun  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 25 - 2014 0 Comment

Ramai orang masih tak percaya yang vitamin Shaklee adalah hasil dari sumber semulajadi. Masih lagi ingat Shaklee tetap guna bahan kimia untuk menghasilkan suplemennya. Padahal setiap suplemen yang dihasilkan merupakan hasil uji kaji oleh berpuluh orang saintis yang mementingkan suplemen yang mesra alam semulajadi. Buktinya, kadang-kadang Shaklee mengalami kehabisan stok beberapa suplemen akibat dari menunggu sumber-sumber semulajadi matang, dapat diguna ataupun diekstrak. Contohnya sekarang, apa yang tiada stok ialah Nutriferon. Ini kerana Shaklee menunggu sumber-sumber  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 20 - 2014 0 Comment

Hola! Ibu hamil atau lepas bersalin sering berhadapan dengan beberapa masalah yang perlu diatasi. Antaranya masalah sembelit, pengeluaran air susu ibu, stress, sembuhkan luka jahitan dengan cepat dan beberapa masalah kesihatan lain. Ini bukan apa, wanita atau ibu atau digelar isteri pun mementingkan kesihatan dalaman dan kecantikan luaran. Jadi, mereka ingin mempelajari sesuatu untuk kebaikan rumahtangga. Saya klasifikasikan info satu persatu yer.. 1) Sembelit: Semasa mengandung, ibu sukar nak membuang air besar. Demikian juga semasa  [ Read More ]